Öğrenci Kariyeri Banner

Hiç Kendinize Sordunuz Mu: "Ben Neden Yapamayayım?"

Hiç Kendinize Sordunuz Mu: "Ben Neden Yapamayayım?"
Yakın zamanlarda bakanlıklarımızın haberlere, büyük büyük manşetlere konu olan bir başlığı vardı bilmem hatırlayacak mısınız? Koca koca harflerle haberlerde boy gösterdi bu başlık. Beni çok düşündürmüştü üzerinde:  "Gençlerin yeni işi iş aramak!"

İlk okuduğumda algılayamadım güldüm, düşündüm, durdum ve neden güldüğüm üzerine tekrar düşündüm. Trajikomik bir anlam boşluğunda yuvarlanıyor ilk bakışta insan ama konumuz bu değil. Bu denli karamsar bir ülkede yaşarken günler günleri kovaladı ve yine aynı haber kanalında bir manşete daha rast geldim. Bu defa gülmedim sadece düşündüm, günlerce sorguya çektim kendimi. Bir filiz olan Niğdeli ev kadını Güler Battal’ın hikayesinin bütün öğrenci arkadaşlarımda yeşermesi dileğiyle kaleme alıyorum bu satırları...

nigdenin-kiledere-beldesinde-ev-hanimi-guler-battal-genc-ciftci-002

Niğde’nin Kiledere beldesinde yaşayan 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Güler BATTAL; Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi'nden30 Bin TL hibe desteği alarak, evinin bodrum katında istiridye mantarı üretimine başladı. Eşinin askeri ücretiyle geçimlerini sağlamaya çalışan Battal ailesinin şimdi aylık geliri 20 Bin TL.

Bu serüven nasıl başladı?

Araştırmadan, gelişmeden, evde oturarak eşinin eve gelmesini bekleyerek mi? Koskoca bir hayır! Bu konuyla ilgili konuşmasında Battal; ‘’Eşimle birlikte bakanlığın hibe desteklerini araştırdık. Tarım il müdürlüğünden bilgi aldık. Tarlamız yok eşim asgari ücretle çalışıyor. Genç çiftçi projesini araştırdıktan sonra ‘BEN NEDEN YAPAMAYAYIM?’ diyerek bu işe başladık. İstiridye mantarının kompostosunu satın aldık. Tarım bakanlığından verilen 30 Bin TL hibe ile yalıtım ve ısıtma sistemlerini yaptırdık. İkinci hasadı yaptım ve satışını yaptım. Kasabadaki kadın arkadaşlarım da benim yaptığım işi gördü, heveslendi onlar da farklı projelerle bir şeyler yapmak istiyor.’’

Buradaki ‘ben neden yapamayayım’ kısmına dikkatinizi çekmek istiyor ve projeyle beldesine örnek olan Battal’ın cesaretinin, azminin ve araştırma istek, becerilerinin tüm Türk toplumuna örnek olmasını diliyorum. Battal sihirli cümleyi bulmuş ve bunu korkmadan kendisine sormuş. Hayatınızın her evresinde kendinize fısıldamanız gereken tek cümlenin bu olduğunu unutmayın çünkü sizde korkmazsanız yaparsınız!

Özgün İçerik: Özlem Kuytu

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.