Öğrenci Kariyeri Banner

Hayal Gücünüzü Geliştiren 19 Film Önerisi!

Hayal Gücünüzü Geliştiren 19 Film Önerisi!
Türk Dil Kurumu hayal gücü kelimesini şu şekilde tanımlamıştır:

  • Zihnin hayal yaratma yetisi, düş gücü, imgelem, muhayyile

  • Geçmiş yaşantılara özgü ögelerle şimdiki yaşantı arasında bağ kurma gücü

  • Bir nesneyi, o nesne karşımızda olmaksızın tasarımlama yetisi


Bizim için ise, hayal gücü, can yoldaşı demektir. Yatağımıza yattığımızda, kabuslardan kurtulma yolumuzdur, geleceğe dair kafamızın içinde kurguladıklarımızdır. Bu sebeple hayal gücümüzü her zaman canlı tutar ve çoğu zaman ona sığınırız. Tabii hayal gücümüzün sınırlarını zorlamak için sadece hayal kurmak yeterli olmuyor maalesef ki. Bu sebeple sizlere hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak, onu geliştirecek 19 film hazırladık. Bu filmler günümüzden ve eski yıllarda çıkartılmış olan filmlerden oluşturulmuştur.

1707

 

  • Not olarak şunu söylemeliyim ki, bu filmler herhangi bir psikolojik araştırma yapılarak çıkarılmamıştır.


1-Dr. Strange

doktor-strange-2016-turkce-altyazili-izle-982

Konu: Başarılı cerrah Stephen Vincent Strange, geçirdiği bir trafik kazası sonucunda elindeki sinirler zarar görünce artık mesleğini yapamaz hale gelir. Tüm yaraları iyileştirebilen, Tibet'te yaşamakta olan Ancient One adlı büyücünün varlığını öğrenmesi onun için yeni bir umut olur. Tibet'e giden cerrah sandığından çok daha büyük güçlerle karşılaşacaktır.

Oyuncular: Benedict Cumberbatch -Tilda Swinton- Chiwetel Ejiofor- Rachel McAdams- Mads Mikkelsen…

 

 

 

2- Inception

inception

Konu: Dom Cobb çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio Cobb. - Marion Cotillard Mal - Ellen Page Ariadne - Joseph Gordon-Levitt Arthur- Ken Watanabe Saito - Tom Hardy Eames

 

3-Harry Potter (Forever Potterhead)

harrypottermovies

Konu: J.K. Rowling tarafından yazılmış olan 7 kitaptan oluşan bir film serisidir. Harry Potter 10 yıl boyunca hiçbir zaman sevemediği Petunia teyzesi, Vernon eniştesi ve nefret ettiği ahmak kuzeni Dudley ile yaşamak zorunda kalmıştır. Anne ve babasının bir trafik kazasında öldüğünü sanan Harry, Hogwarts'ta anahtarların ve okul arazisinin bekçisi Rubeus Hagrid'in verdiği mektupla başlayan olaylarla durumun böyle olmadığını anlayacaktır. Harry'nin Muggle (büyücü kanı taşımayan) doğumlu cadı annesi Lily Potter ve büyücü babası James Potter, Harry daha bir yaşındayken Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir. Harry, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu 'na hiç başvurmamasına rağmen oradan kabul mektubunun gelmesiyle kendisinin de bir büyücü olduğunu anlar. Yedi sene boyunca okuyacağı bu gizemli ve devasa okulda onu bekleyen birbirinden tehlikeli ve heyecanlı serüvenlerle daha ilk senesinde becerikli bir büyücü olup çıkar ve olaylar heyecanlı bir şekilde Harry'i kaderine sürükler.

Oyuncular: Daniel Radcliffe – Emma Watson – Rupert Grint – Tom Felton

 

4-Insterstaller

150664

Konu: Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir.

Oyuncular:  Matthew McConaughey -  Anne Hathaway - Jessica Chastain, Matt Damon -  Bill Irwin

 

 

5-Prestige

prestij-the-prestige-1080p-izle-520

Konu: 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

Oyuncular: Hugh Jackmon – Christian Bale – Michael Caine – Scarlett Johansson

 

 

 

6-Predestination

poster-predestination-bigKonu: Zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir serivise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır.

Oyuncular: Ethan Hawke – Sarak Snook- Noah Taylor

 

 

 

7-Deja Vu

220px-DejaVuBigPosterKonu: Dejavu, son derece gelişmiş sıra dışı bir teknoloji aracılığı insanların geçmişleri de dahil olmak üzere, tüm yaşamlarını mercek altına alabilen bir sistem üzerine kurulu. Ajan Carlin, bu sistemde bir görev almıştır. New Orleans’ta oluşan bir patlamanın ardından hayatının en çarpıcı soruşturmasına dahil olmak durumunda kalır. Zamanda geriye doğru gitmek koşulu ile yaşanan olayların akışına müdahele etmek. Carlin, patlama olayının takibinde kısa bir zaman diliminin öncesine gittiğinde oldukça riskli bir işe girişmiş olur. Dar bir zaman aralığında olayların akışını değiştirebilmek için elinde bir tek fırsatı mevcuttur.

Oyuncular: Denzel Washington- Jim Caviezel

 

 

8-Source Code

yasam-sifresi-658

Konu: Hızlı trende uyanan ve burada nasıl bulunduğuna dair hiçbir fikri olmayan Yüzbaşı Colter Stevens, karşısında Christin  adlı kendisinin tanımadığı birini bulur. Kadının hareketlerinden Colter'ı tanıdığı anlaşılır. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Colter, tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yüzünü görmesiyle şok olur. Cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği bulunuyordur. Bu sırada aniden trende büyük bir patlama yaşanır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal - Michelle Monaghan

 

 

 

 

9-The Butterfly Effect

Kelebek-Etkisi

Konu: Yıl 2002. Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir. Bunun nedeni ise karanlık geçmişidir. Treborn çocukluğunda cinsel tacizlere maruz kalmış ve kuvvetli psikolojik travmalar yaşamıştır. Treborn tesadüf eseri zamanda yolculuk yapıp geçmişe dönebildiğini fark eder ve geçmişinin bu bölümlerini silmek için uğraşmaya başlar. Çocukluğuna geri dönmeyi başaran genç adam geçmişini yeniden kurgulamaya başlar.

Oyuncular: Ashton Kutcher- Amy Smart

 

 

10-Nobody

movie-Mr-Nobody-2009-e1405351118224

Konu: 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır.Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar...

Oyuncular: Jaled Leto- Sarah Polley

 

 

 

11-The Truman Show

trumenis-shou-the-truman-show-qartulad

Konu: Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Baş karakterimiz Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.

Oyuncular: Jim Carrey – Laura Linney

 

 

12-Eternal Sunshine of the Spotless Mind

sil-baştan-izle-e1373098034495

Konu: Clementine Kruczynski ile Joel Barish bir kumsalda tanışırlar. Birbirlerinden çok farklıdırlar. Joel, içine kapalı ve mantıklı; Clementine, dışa dönük ve içgüdüleriyle hareket eden biridir. Birbirlerini severler. Sonra zamanla sorunlar başlar.

Oyuncular: Jim Carrey- Kate Winslet

 

 

 

13-Memento

Memento_(2000)

Konu : Leonard, eşini öldürenlerden intikam almak istemektedir. Çok ender rastlanan ve tedavisi olmayan hafıza kaybı hastalığına sahiptir. Karısının ölümünden önceki olayları detaylarıyla hatırlayabilmesine karşın yeni hatıraları hatırlayamamaktadır. Ne yaptığını ve kiminle konuştuğunu anımsayamaz.

Oyuncular: Guy Pearce - Carrie-Anne Moss

 

 

 

 

14-Back to the Future

Back-to-the-Future

Konu: 3 filmlik bir seridir. Deli dolu bilim adamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

Oyuncular: Michael J. Fox - Christopher Lloyd

 

15-Matrix

matrix07

Konu: Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

Oyuncular: Keanu Reeves - Laurence Fishburne

 

16-Primal Fear

Primal_Fear_(1996_film)_poster

Konu: Tanınmış bir psikoposun öldürülmesi, büyük bir yankı uyandırır. Bu cinayet sırasında olay yerinden kaçmakta olan Aaron, görgü tanıkları tarafından suçlu olarak ilan edilir ve suçu işlediğin neredeyse kesinleşmiştir. Son derece prestijli bir avukat olan Martin Vail, ise olayların bu şekilde geliştiğinden tam olarak değildir ve Aaron'ı savunma görevini üstlenir. Aaron'ın suçluluğu o derece nettir ki Vail'in bu göreve atanması beyhude bir uğraş olarak addedilir. Ancak kısa bir süre sonra davanın seyri tam anlamıyla değişir.

Oyuncular: Edward Newton – Richard Gere

 

 

 

17-12 Monkeys

12-monkeys-tum-bolumler-izle

Konu: Tüm insanlığı yok edecek kadar tehlikeli olan bir virüs nedeniyle, 2035’te dünya nüfusunun çok küçük bir kısmı hayatta kalabilmiştir. Salgının etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlamıştır. Virüsün yok olması için bir çözüm yolu arayan bilim adamları, zamanda geriye gidebilecekleri bir makine yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole seçilir. James kendisini yıllar öncesinde, bir akıl hastanesinde bulur. Ancak ne gelecekten geldiğine ne de bir salgının yaklaştığına kimse inanmayacaktır.

Oyuncular: Aaron Stanford – Amanda Schull

 

 

18-Gattaca

gattaca-690490097-large

Konu: Teknolojinin ve bilimin durmak bilmeksizin ilerlediği bir yüzyıldayız. Bilim artık kusursuz insan modelleri üretebilmekte ve ortaya çıkan ırk süper insan niceliklerini taşımaktadır. Özel amaçlar ve mevkiler için yaratılan bu insanlar, eski insanlığın yerini almakta ve onları hayattan soyutlamaktadır. Bu eski insanlardan biri olan astronot adayı Vincent, önemli bir şirkette ancak temizlikçi olarak iş bulabilecektir. Ancak bu süreçte kurduğu bir tezgah sayesinde yüksek bir mevkide iş bulur. Şirkette vuku bulan bir cinayeti çözmek için görevlendirilen özel dedektif, Vincent'ın sırrını açığa çıkarmak üzeredir.

Oyuncular: Ethan Hawke – Uma Thurman

 

 

 

19-X-Men

x-men

Konu: Profesör Xavier, dünyada birçok kişinin farkında olmadığı bir durumdan haberdardır. Bu nedenle kendi isteklerinden bağımsız olarak muhtelif mutasyonlara tabii tutulmuş olan insanları, yeteneklerini açığa çıkarabilmek adına bir okulda toplamıştır. Toplanılan bu gençlerin asıl amacı, dünyaya kötülük salmaya hevesli olan yapay mutantların vahşetini engellemektir. X-Men ekibi, bir yandan politikacıların karalama politikalarıyla didinirken, öteki taraftan dünyayı kurtarmaya çalışacaklardır.8 tane X- men filmi vardır. Bunlar konusal olarak birbirine bağlı filmlerdir.

Oyuncular: James McAvoy- Patrick Stewart  gibi bir çok ünlü aktör ve aktris yer almaktadır.

 


Hayal gücünüzün gelişmesi konusunda sizlere yardımcı olan filmleri aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz :)


 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.