Indiana Üniversitesi Tıp Okulu’nda tıbba büyük katkı sağlayacak bir gelişme kat edildi. Araştırmacılar hastanın ağrı şiddetini objetif bir şekilde belirleyebilen bir kan testi geliştirdiler ve bu test sayesinde hastanın ihtiyacı olan opioid miktarının azami bir hatayla belirlenebileceğini belirttiler.

niculescu

Prof. Dr. Alexander Niculescu, Nature Molecular Psychiatry dergisinde, bu çalışmaya psikiyatrik hastalara eşlik eden ağrının seviyelendirilmesinde kolaylık sağlaması amacıyla başlandığından bahsetti.

Bu çalışmanı  yeni ilaç adayları ortaya çıkardığını söyleyenen Nuclescu , cinsiyet ve psikiyatrik tanı gibi faktörler ile kişileştirilmiş testlerde daha yüksek bir doğruluk oranı elde ettiklerini belitti.

Kaynak

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz