Öğrenci Kariyeri Banner

Güzel Sanatlar Fakültesine Hazırlananlara Altın Değerinde Tavsiyeler

Güzel Sanatlar Fakültesine Hazırlananlara Altın Değerinde Tavsiyeler

Güzel sanatların yetenek sınavlarına hazırlanmak zaman, emek ve sabır gerektirir. Uzun bir süre ders çalışmayı, bol bol çizim yapmayı, sosyal yaşamdan feragat etmeyi göze almalısınız.

  • Öncelikle hedefiniz net ve kesin olmalı daha sonrasında ise kendinize güvenmeniz, inanmanız gerekir. 
  • Yetenek sınavlarına hazırlık sürecinde motivasyonunuz yüksek olmalı yeteneğinizden asla şüphe etmeyin.

yetenek sınavları öneri

  • Stres en büyük düşmanlarınızdan biri olacak kendi içinizde stresinizi yenmek içi yöntemler geliştirmelisiniz. Kendi kendinize geliştirdiğiniz yöntemler kısıtlı zamanınız olan sınavda da sakin kalmanıza yardımcı olur. 
  • Yetenek sınavlarına hazırlanırken ilk aşama olan üniversite sınavını da es geçmemelisiniz gününüzün bir kısmını bu sınava hazırlık için ayırmalısınız. 
  • Evet üniversite sınavında barajı geçen herkes yetenek sınavlarına girmeye hak kazanır ancak siz barajı geçmeyi değil yüksek puan almayı hedeflemelisiniz çünkü yetenek sınavındaki sıralamanızı bu sınavdan alacağınız yüksek puan ile yükseltebilirsiniz. 

yetenek sınavları öneri

  • Yetenek sınavlarına hazırlanırken bir uzamandan yardım almanız teknik konuları daha iyi öğrenmenize, pratik kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca sizinle paylaşacakları püf noktaları sınavda pek çok işinize yarayacaktır. 
  • Yardım aldığınız uzman ile size uygun bir çalışma programı oluşturmalı ve disiplinli bir şekilde sürecin başından sonuna bu programa ayak uydurmalısınız. Özellikle sınav zamanı yaklaştıkça gelen rehavet haline kapılmamalı disiplininizi bozmamalısınız. 
  • Yurt dışındaki üniversiteleri de göz ardı etmemelisiniz. Hazırladığınız portfolyolar ile bu üniversitelere de başvuru da bulunabilirsiniz. 

yetenek sınavları öneri

  • Yetenek sınavlarında istenilen sahneleri gözününüz önünde canlandırabilmeli ya da gördüğünüz nesneyi iyi bir şekilde kağıda yansıtabilmeniz gerekir. Gördüklerinizi veya hayal ettiklerinizi kağıda iyi bir şekilde yansıtabilmek için günlük hayta çevrenizdeki figürleri ortamları iyi incelemeniz önemlidir. 
  • Yetenek sınavlarında figür ağırlıklı sorular çıkar. Bu nedenle mümkün olduğu kadar çok figürle çalışmalısınız. Karşınıza çıkan her nesneyi, kişiyi çizerek bolca pratik yaparsanız çizim tekniğiniz gelişir ve başarı sınavdaki başarı oranınız yükselir. 
  • Ünlü ressamların desenlerinden kopya çalışmalar yapmanız sizlere katkı sağlayacaktır. 

yetenek sınavları öneri

  • Güzel sanatlar sınavlarında mülakata tabi tutulabilirsiniz. Bu nedenle iletişim kurma yeteneğinizi güçlendirin kendinizi iyi ifade etmeniz başarılı olma şansınızı artırır. 
  • İlk sene sınavda başarısız olmanız durumunda umudunuzu kaybetmemelisiniz. Düzenli çalışmanız bilgi birikiminizi üzerine eksiklerinizi tamamlayıp yeni bilgiler eklemeniz halinde ikici senenizde başarılı olma ihtimaliniz çok daha yüksektir. 

yetenek sınavları öneri


Aleyna Beyza  Bayram

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Beyza Bayram..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.