Öğrenci Kariyeri Banner

Güne Başlarken Kendimizi Motive Edecek 13 Söz

Güne Başlarken Kendimizi Motive Edecek 13 Söz
armoni-bayar

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Sabah kalkınca ne yaparsın genelde? Kalkana kadar savaş verir sonra da yüzünü yıkar işine mi bakarsın? Hayır, sen güne bu kadar basit başlamayacaksın bundan sonra. Aynaya bak, ta gözlerinin içine bak ve güne kendini birazdan okuyacağın sözlerle motive ederek başla. Evet, bunu sen yapacaksın. Çünkü zirveye giden yolda en büyük destekçin yine kendin olacaksın. ;)

1)Hayal Edebiliyorsam Yapabilirim

Hepimizin bu hayatta hedefleri ve hayalleri vardır. Her geçen gün bu hayaller için uyanır, bizi ona götürecek adımlar atarız. Gece yatarken o hayalleri düşünerek saatler geçer belki, heyecandan uyuyamayız. Bazen o mükemmel hayaller, en ufak bir kötü hisle sarsılır. Nasıl yapacağım dersin ve o hayalinin yıkılmasını seyredersin ya hani… Yapma bunu artık! Hayal edebiliyorsam yapabilirim de ve de gerçekleştiğini izle!

2)Başlamak için Mükemmel Olmam Gerekmiyor, Ama Mükemmel olmak İçin Başlamak Zorundayım

Hangimiz mükemmel olmak istemeyiz ki? Kusursuz olmak, herkesin takdir edeceği biri olmak... Bunu yapmak düşündüğünden çok daha kolay! Nasıl mı? Sadece bir adım at! Kendini geliştirmeye, hayallerine yürümeye başla. Hayallerine ulaşmaya başlaman için mükemmel olmana gerek yok ancak mükemmel olmak için bir yerden başlamak lazım değil mi sence de? :)

all-is-well

3)Tahmin Ettiğimden Daha Güçlüyüm

Kendine bariyerler koymaktan vazgeç artık. Çık yola! Önünden hiçbir engel olmadığını fark et. Kendini sınırlamaktan vazgeç! Kendini dene, zorlu deneyimlere at. Ve de tahmin ettiğinden ne kadar güçlü olduğunu gör.

4)Meşguliyet Diye Bir Şey Yok, Her Şey Önceliklerle Alakalıdır

“Kaç gündür, hayallerime, hedeflerime odaklanamıyorum. Çünkü çok meşgulüm.” Cümlesiyle “Hocam ödevi yapamadım elektrikler gitti.” Cümlesi aynıdır. Neden mi? Çünkü ödevi istesen mum ışığında bile yapabileceğin gibi, hedeflerine de iki elin kanda da olsa vakit ayırabilirsin. Bütün her şey önceliklerinle alakalı. Bu yüzden bu ilkenin her zaman farkında ol. ;)

[ad name="Google Adsense"]

5)Keşke Demeyi Bırak, Hedeflerine Odaklan

Keşkeleri çok olan insanlar çok itici değil mi? Keşke şunu şöyle yapsaydım, keşke zamanında bunu yapsaydım, bak zaman nasıl geçti, ah her şey farklı olabilirdi de keşke onu yapsaydım da işte… gibi bu cümleler uzar gider ve ben yazarken baygınlık geçiriyordum az kalsın. Bu dünyadaki en mutlu insan keşkesi en az olan insandır. Geçmişe bağlı olmaktan vazgeç artık. Herkes hata yapar bunu hepimiz biliyoruz. O zaman sıra “Yapacağım!” demekte. Yap planlarını ve uygulamaya başla. En kötü tecrübe bile sana bir şey katar, o yüzden iyisi mi o keşkeleri bir güzel çöpe atalım. :)

imkansız

6)Bugün Tam Zamanı! Sonra Dediklerin Bir Gün “Asla”ya Dönüşebilir

Hep ertelediklerini yapmanın tam zamanı bugün! Erteleyerek nereye ulaşabiliriz ki? Her günü son gününmüş gibi yaşamalı insan. Çünkü sonra yaparım dediklerimiz bir gün uçup gidebilir, sonralar aşlaya dönüşebilir. Dönüşmesine izin verme!

7)Her Başarı “Bir Deneyeyim…” ile Başlar

Hiç kimse sana, “%100 başarı garantisi veriyorum, olacak bak haydi çık yola.” Demez. Her şey denemekle başlar. Bu zamana kadar kimse yolun sonunu bilerek yola çıkmadı. Edison ilk denemesinde ampulü yapacağını bilseydi ona aynı tadı verir miydi? Steve Jobs Apple’ı kurarken bu kadar büyüyeceğini biliyor muydu? Hayır. Onlar bir hedef koydu ve de onu denemek üzere yola çıktı. Ve adlarını tarihe yazdılar. Neden sıradaki sen olmayasın? Korkma, dene!

8)Buraya Kadar Geldin, Asla Pes etme!

İster hayallerine giden yola başlamış ol, istersen kurgu aşamasında. Yaşının kaç olduğunun hiçbir önemi yok. Şu an sen, herhangi bir yerde, herhangi bir seviyede hayatına devam ediyorsun. Dön arkana bir bak. 5 sene önceki senle şu anki sen aynı yerde misin? Hayır. Hayat durmadan değişiyor ve sen yollarına taşlar döşeyip kendi yolunu oluşturup yürümeye devam ediyorsun. Her ne olursa olsun, buraya kadar gelmişken, pes etmek olur mu? Asla olmaz! Bu zamana kadar gelmek için verdiğin her emeğin arkasında dur ve asla pes etme! Daha gidecek çok yolun var…

9)Her Şey Bitene Kadar İmkânsız Görünür

Bir zamanlar sıtma insanlığa gönderilmiş bir lanet gibiydi. İnsanlar ne yapsa çözümü olmuyordu. Ta ki Manson, o hastalığın sivrisineklerden bulaştığını tespit edene kadar. Sence Manson, bu yola çıktığında etrafında bunca olumsuz vaka varken, bu yol ona kolay gözüktü mü? Gözükmedi. Hatta imkânsızla uğraşıyor diye kimse onu ciddiye almadı. Ama o yılmadı ve de insanlığı kurtaran buluşu gerçekleştirdi. Demek ki neymiş? İmkânsız gözüküyor diye yolumuzdan vazgeçmiyormuşuz.

10)Her Zaman Korktuğun Şeyleri Yap

Zirveler yüksek yerlerdir. Çıkması çetin, azim isteyen, sıkıntılı bir süreç içerir. Bazen sonu gözükmeyen bir yerdedir zirve başlangıç noktasında. Ancak bu korkular bizi sadece battaniye altında film izleyerek yaşlanmaya falan yönlendirir. Herkes ismi kalsın ister bir yerlerde. O yüzden o korktuğun yola bugün çık. Tarih seni de yazsın!

11)Hayatının Amacını Hala Bulamadıysan, Bakmaya Devam Et. Pes Etme

“Bugün de neden yaşıyorum bulamadım.” “Yaşama amacım ne benim ya?” cümlelerini her gün mutlaka birinden duyarız. Çoğu zaman da bu biri biz oluruz. Kimse bu dünyaya oksijen tüketmek için gelmedi. Sen de öyle! O hayat amacını bugün bulamadın belki, ancak yarının ne getireceğini hiçbirimiz bilmiyoruz! Etrafına bakmaya devam et, mutlaka bulacaksın. Pes etmeye hiç hakkın yok açıkçası. Kimse bunu kendine yapamaz. J

12)Zamanın Kısıtlı. Bu Zamanı Başkalarının Hayatını Yaşayarak Harcama

Ölümsüzlük hala bulunamadığına göre, Türkiye’de insanların ömür süresine bakarsak yaklaşık insanlar 80e kadar yaşıyor. Bu uzun gelen süre aslında o kadar kısa ki! Arkana yaslan ve bir düşün. Sen daha dün ilkokulda değil miydin okuma yazma öğrenmeye çalışan? Üniversite hayalleri olan bir lise öğrencisi değil miydin stresten midesinden olan? Büyüklerimiz bu konuda çok haklı: Zaman su gibi akıp geçiyor. Ne durdurabiliyor ne de geriye dönüp bir şeyleri değiştirebiliyoruz. 1 saniye bile geri gidemediğimiz şu hayatta, başkasının hayatını yaşamamız zaman kaybından başka bir şey olmaz. Bugün, idollerin gibi yaşamayı bırak ve kendi çizgini oluştur ve onun üstünde bir duruş sergile. Bir daha mı geleceğiz dünyaya? J

13)Bugün Ömrümün Son Günü Olsaydı, Şu An Yaptıklarımı Yapmaya Devam Eder Miydim?

Her gün farklı şeylerle uğraşırız. Planlar yaparız ve onları gerçekleştirmek üzere günlerimize devam ederiz. Peki ya doğru şeyi yapıyor muyuz? Hedeflerimize giden bir yolda mıyız? Sevdiğimiz şeyi mi

yapıyoruz? Bunları belki de kendine dürüst bir şekilde cevaplayamıyorsun. Peki, bir de şöyle düşünelim: Bugün hayatının son günü olsaydı, şu an yaptığın şeyleri, yapmaya devam eder miydin? İşte hayatımızı belirleyecek en önemli soru budur. Mutlu olduğun şeyi yap, seni ileriye götürdüğüne inandığın şeyi yap. Çünkü bir gün gelir, hiç mutlu olmadığın bir ömürde sürgüne geldiğini fark edersin. Bunu engelleyecek olan sensin! Kendine güven ve yolunu çiz. Bırak insanların ne düşündüğünü. Sen doğru yolda olduğuna inanıyorsan, olması gereken gerçekleşmiştir. Haydi tarihin bizi yazacağı günde görüşmek üzere!

Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Armoni Bayar tarafından özel olarak hazırlanmıştır.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Facebook | Twitter | Linkedin

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.