Öğrenci Kariyeri Banner

Güçlü Bir Beyin İçin 5 Beyin Egzersizi

Güçlü Bir Beyin İçin 5 Beyin Egzersizi

Egzersiz deyince öncelikle aklımıza fiziksel aktiviteler gelir. Bu sefer sıra zihnimizde. Beyin egzersizleri yapmaya ne dersiniz?  Geçen her yılın ardından bir yaş daha alıp yaklaştığımız yaşlılığa zihnen bir savaş açabiliriz. Çoğunu kolaylıkla deneyebileceğiniz bu egzersizleri sizin için 5 başlık altında topladık. Size neden bu egzersizleri yapmalıyıza değindikten sonra yapmanız gereken egzersizlere geçmek istiyorum.
Human brain flat vector, brain activity, lifting bar weightlifting , creative concept illustration for poster, cover with lettering Train your brain.

Neden Beyin Egzersizleri ?

 

‘'Ulusal Bilimler Akademisi Yayınları'nda yer verilen bulgular, insan beyninin uzun yaşam süresine sahip olmanın karşılığında küçüldüğünü gösteriyor.’’

 

Nasıl ki kaslarımız yaşımız ilerledikçe küçülüyor, fiziksel olarak bir güç kaybı yaşıyorsak, aynı şekilde zihnen de bir güç kaybı yaşıyoruz.  Bunun sonucunda öğrenme, kavrama, uygulama gibi zihinsel işlevlerin gerilemesi oluyor. Peki bunu yavaşlatmanın, önlemenin yolu yok mu? Elbette var. 

 

Sol El İle Diş Fırçalayın

 

dis-fircalama-2

 

Araştırmalar bizlere, beyindeki zıt tarafın kullanılmasıyla; beyin korteksinin eldeki bilgiyi kontrol eden ve işleyen kısımlarının önemli bir şekilde geliştiğini söylüyor. Siz de günlük hayatınızdaki küçük işlerde her zaman kullandığınız elinizin aksine diğerini kullanabilirsiniz.

 

Meditasyon

 

man-and-woman-doing-yoga-1882004

 

Beynimizdeki kıvrımlı yollar hücreler arası iletişimi hızlandırır. Uzun süredir meditasyon yapan insanların da beyninde daha yüksek miktarda kıvrımlaşma olduğu gözlemlenmiştir. Bu da demektir ki ne kadar çok meditasyon yaparsanız beyniniz bilgiyi işlemede o kadar hızlı ve etkili hale gelir.

 

Sosyal Bir Varlık İnsan

 

photo-of-women-talking-to-each-other-4051137

 

Bilimsel araştırmalar, sosyal iletişim eksikliğinin bilişsel yetenekler üzerindeki etkisini ciddi anlamda olumsuz etkilediğini gösteriyor. Bazen insanın yalnız kalmaya ihtiyacı olsa da ne kadar insanların arasına katılırsanız o kadar iyi.

 

Yeni Bir Hobi Edinin

 

ball-court-design-game-209977

 

Tıpkı diş fırçalarken elinizi değiştirmeniz gibi yeni bir uğraş, hobi edinmek de beyninizde aynı etkileri yapacaktır. Belki de heveslenip bir türlü başlayamadığınız tenise artık başlayabilir ya da hayalinizdeki İspanya turu için İspanyolca öğrenebilirsiniz.

 

İmdadımıza Yetişen Uygulamalar

 

Kendi başına bile bir içerik konusu olabilecek bir başlık sıradaki. Artık neredeyse her şey ile ilgili bir uygulama varken bu konuyla ilgili uygulama olmaması beklenemezdi. Önerebileceğimiz bazı uygulamalar;

 


  • Fit Brains Trainer

Dr. Paul Nussbaum tarafından geliştirilen uygulamada 360'tan fazla oyun var ve siz derecenizi her geliştirdiğinizde, bulmacalar da zorlaşıyor.


  • Mind Games

8 milyondan fazla kullanıcısı olan bu uygulamayla kaçış, mantık, dikkat oyunları oynayabilirsiniz.

 


  • Elevate

Günlük meydan okumaları olan dikkat eksikliğiniz için dikkatinizi yoğunlaştıracak egzersizleri denemelisiniz.

 


  • NeuroNation

10 milyondan fazla kullanıcısıyla en bilinen uygulamalardan olan NeuroNation’u indirip arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz.

 

 

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Halil PINARBAŞI tarafından oluşturulmuştur.

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.