Öğrenci Kariyeri Banner

Green Day'in Kurduğu Organik Kahve Şirketi Sürdürülebilirliği Bambaşka Bir Seviyeye Taşıyor

Green Day'in Kurduğu Organik Kahve Şirketi Sürdürülebilirliği Bambaşka Bir Seviyeye Taşıyor
Satış rekorları kıran punk-rock grubu Green Day'in üyeleri Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt ve Tré Cool yıllardır ortak bir müzik tutkusu paylaşıyorlar.Fakat hayranlarının çoğu, müzisyenlerin aynı zamanda kahve ve sürdürülebilirlik konularında tutkulu olduğunu bilmiyor. Onların kahve sevgisi aynı zamanda kahvenin hazırlanma ve tüketilmesi sırasında yapılan israfa karşı duydukları hüsran ve bıkkınlığı da içeriyordu.

OaklandCoffeeBag-620x349_790x445

Bu da onları kendi kahve şirketlerini, Oakland Coffee'yi, kurmaya itti. Şirket, organik ve adil ticaret koşullarına uygun kahveyi, BPI sertifikalı doğada tamamen çözünebilen kapsül ve paketlerde tüketiciye sunuyor. Bu çözünebilen paketleme, ABD'de üretilip Biyoçözünür Ürünler Enstitüsü'nden(BPI) sertifika alabilen tek paketleme. Financial Times, 2015'te Oakland Coffee'nin, %100 organik ve doğada çözünebilen paketleme kullanan ilk kahve firması olduğunu açıkladı.

DU05b8tVMAAr-T7_790x445

Şirketin kurucuları sadece kahvenin nasıl ve neyle paketlendiğiyle ilgilenmiyor, aynı zamanda kahvenin nereden geldiğini ve hangi şartlarda yetiştiğini de önemsiyorlar. Oackland Coffee, ABD Tarım Bakanlığı onaylı kahvelerini Orta ve Güney Amerika'daki küçük çiftlik ve kooperatiflerden satın alıyorlar ve buralarda kavurtuyorlar. Buralarda kahveler hem sürdürülebilir tarım ilkelerine göre hem de tarım topluluklarının ihtiyaçlarına ve uygulamalarına göre yetiştiriliyor.

oakland coffee mike dirnt_790x445

Kahvelerinin yetiştiği topluluklara daha fazla yardımcı olabilmek için şirketin kurucuları, Fueled By Love isimli yardım kuruluşunu kurdular. Fueled By Love aracılığıyla, Oakland Coffee üreticilerini ziyaret ediyor ve onlarla yerel sorunların iyileştirilmesi, ulaşılabilir sağlık hizmetleri eksiğinin kapatılması, çocukların eğitimi için gereken kaynak eksiğinin giderilmesi ve yetersiz su altyapısı konularında çalışıyorlar.

1024x1024_790x445

Şirketin bu yapısı, üreticiden başlayıp tüketiciye kadar olan ticaret zincirinde yer alan herkesin yarar sağlamasına olanak tanıyor. Tüketici, Oakland Coffee ürünlerini tüketirken, sevdiği içecekleri hem üreticisini destekleyerek hem de daha ekolojik tercih yapıp, çevresine olumlu etkide bulunarak tüketebiliyor.

Özgün Çeviri: Begümhan İ. Şimşir

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.