Öğrenci Kariyeri Banner

Google, Türkiye'de Elde Ettiği Gelirleri Açıkladı!

Google, Türkiye'de Elde Ettiği Gelirleri Açıkladı!

Google Türkiye tarafından düzenlenen bir etkinlikte teknoloji devinin Türkiye'ye dair gelecek hedefleri ve geçtiğimiz yıl ekonomiye katkıları açıklandı. Google'ın Türkiye'de 2021 yılı içinde toplam 476 milyar TL ekonomik değer oluşturduğu bilgisi dikkat çekti. 

Google Türkiye, ilk olarak dört temel ürün ve hizmet kategorisinde 476 milyar TL'ye ulaşarak GSYH'nin yüzde 6,6'sına eşit bir ekonomik değer oluşturduğunu duyurdu. Yapılan sunumda ayrıca “Google Haritalar kullanıcılarına 39 milyar TL‘lik katkı ve zaman tasarrufu sağlamıştır” açıklaması yapıldı.

Hedef 422 Milyar Lira!

Firma, “Google Türkiye’nin Ekonomik Etkileri” başlığı altında 2021’de reklam ürünlerinin 193 milyar TL‘ye ulaştığını, bunun 2025 yılı itibarıyla tam 422 milyar TL‘ye çıkmasını beklediklerini açıkladı. Haritalar ve İşletme profili kategorisinde 62 milyar TL kadar bir 2021 geliri açıklayan firma, Android ve Play Store temelinde ise yine 2021 yılı için 210 milyar TL’lik bir gelir bildirdi.

Türkiye’de yaklaşık 36 milyon kişinin Google Haritalar’ı kullandığını aktaran şirket, 2021 yılında Türkiye ekonomisine 2018’e oranla 3,3 kat daha fazla katkı sağladıklarını da paylaştı.

Geçtiğimiz aylarda TBMM'ye açıklama yapan Google Türkiye, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Google tarafından desteklenen dijital ekonominin millî gelirimiz içindeki payı yüzde 4’ü aşarak 150 milyar TL’ye ulaşmıştır. Dijital kaldıraç işlevi gören hizmet ve ürünlerimizin desteklediği dijital ekosistemin Cumhuriyetimizin 100. yılında millî gelirin yüzde 4.7’sine kadar tırmanacağını öngörüyoruz. Google Reklam Ürünleri (Arama, Alışveriş, YouTube vs.) doğrudan ve dolaylı yoldan 2018 yılında Türk ekonomisine 29.5 milyar TL’lik katkı sağlamıştır. Bu da gayri safi yurtiçi hasılada yüzde 0.8’lik bir katkıya tekabül etmektedir. 2023 yılında bu ürün ve hizmetlerin Türkiye ekonomisine genel olarak sağlayacağı katkının 333.8 milyar TL’ye yükselmesi beklenmektedir.”

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.