Öğrenci Kariyeri Banner

Google'dan Girişimcilere Büyük Destek: Tek Çatı Altında Toplanacaklar!

Google'dan Girişimcilere Büyük Destek: Tek Çatı Altında Toplanacaklar!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Google.org'un desteğiyle Türkiye Startup Platformu'nun kurulacağını açıkladı. Platformun Ocak 2023'te hizmete açılması bekleniyor.

Ülkemizde girişimcilik sektörü her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ederken bugün, bu sektöre odaklanacak ve sektöre katkı sağlayacak bir ortaklık açıklandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Google.org’un desteğiyle ‘Türkiye Startup Platformu kurulacağını açıkladı.

Ürün ve Mentorluk Hizmetleri Sergilenebilecek

TOBB tarafından paylaşılan yazılı açıklamada yeni platformun Türkiye startup ekosistemini güçlendireceği ve Türkiye’nin startup gücünü tek bir çatı altında toplayacağı ifadelerine yer verildi. Platformun ülkemizde faaliyet gösteren startupları kayıt altına alacağı, gelişimini takip edeceği ve görünürlüklerini artırarak startupları yatırımcılar ve müşterilerle buluşturacağı ifade edildi.

Yeni kurulan platformla birlikte startuplar, hazırlanacak uygulama üzerinden ekiplerini beyan edebilecek, ürün ve mentorluk hizmetlerini sergileyebilecek, ticarileşme ve büyüme yolunda ihtiyaç duydukları yatırım, müşteri, eğitim ve mentorluk hizmetlerini platform çatısı altında sunulacak hizmetlerden karşılayabilecekler.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıkoğlu, projede yönetim, girişim sermayesi ve yatırım şirketleri ile fonlar, finans kuruluşları ve büyük işletmelere de önemli hizmetlerin sağlanacağını belirtti. Startup ekosisteminin buluşma noktası olacak Türkiye Startup Platformu’nun Ocak 2023’te tüm tarafların kullanımına açılacağı söylendi.

Projenin ilk kısmında startupların eğitim ve mentorluk ihtiyaçları belirlenecek ve ekosistemde yer alan paydaşlar ile bir araya gelinerek, startupların gelişmesinin önündeki engeller belirlenecek. Startupların önündeki engelleri kaldıracak ve startupları destekleyecek politika önerileri ve eylem planı oluşturularak kamu kurumları ile paylaşılacak.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.