Öğrenci Kariyeri Banner

Google'dan Çalışanlarına Tehdit Gibi Uyarı!

Google'dan Çalışanlarına Tehdit Gibi Uyarı!

Google yönetiminden çalışanlarına giden bir uyarı, firmanın yakın zamanda çok sayıda işçiyi kovabileceğinin işareti olarak görüldü. Firma yöneticileri çalışanlardan performans arttırmalarını, aksi takdirde ayrılmaya hazırlanmalarını talep etti.

Büyük teknoloji firmalarının bir kısmı var olan çalışanlarını işten çıkarırken, bazı firmalar da işe alım süreçlerini yavaşlatmış ya da tamamen durdurmuş durumdalar. Görünüşe göre toplu işten çıkarma yapan firmalara yakın zamanda Google da katılacak. 

Teknoloji Devleri Çalışan Eliyor!

Google'dan bir kaynağın paylaştığı iddia edilen bilgilere göre, Google Cloud satış biriminin yöneticileri, çalışanları "satış üretkenliği ve genel anlamda üretkenlik" açısından değerlendireceğini, gelecek ay satışlarda artış olmaması durumunda ise "sokakların kanla kaplanacağını" belirtti. Bu durum Insier tarafından da haber haline etirildi. 

The New York Times ise Google çalışanlarının işten çıkarılma korkusu yaşadığını belirtiyor. Firmanın geçtiğimiz aylardaki işe alımları durdurma kararını sessizce uzattığı belirtiliyor olsa da Google'ın hâlâ açık pozisyonlar için ilanları mevcut. 

Alphabet ve Google CEO'su Sundar Pichai, daha önce çalışanlara, zorlu ekonomik koşullar nedeniyle üretkenliklerini arttırmak zorunda olduklarını ifade etmişti. Pichai bu açıklamasının amacının daha iyi sonuçlara daha çabuk ulaşabilmek olduğunu söylemişti. Google'ın çatı firması olan Alphabet, geçtiğimiz üç aylık dönemde beklenenden daha düşük seviyede gelir elde ettiğini açıklamıştı. 

Yakın zamanda işe alımları yavaşlatan ya da işçi çıkaran pek çok teknoloji devi firmlar arasında; LinkedIn, Meta, Oracle, Twitter, Nvidia, Snap, Uber gibi markalar bulunuyor. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.