Öğrenci Kariyeri Banner

Google, Çubuk Şeklindeki Yeni Klavyesini Tanıttı!

Google, Çubuk Şeklindeki Yeni Klavyesini Tanıttı!

Google, harfleri geleneksel bir klavyeden çok daha kolay bir şekilde bulabileceğinizi ifade ettiği, yeni tek sıra klavyesi Gboard Bar’ı yayınladığı bir video ile tanıttı.

Google’ın erişilebilirlik adına görebileceğiniz ve kullanabileceğiniz birçok fiziksel veya dijital aracı mevcut durumda. Şimdi ise Google'ın Japonya ofisi, şaka mı gerçek mi anlamadığımız eğlenceli bir araç ile karşımızda. Google Japonya, tüm tuşlarının tek sıra halinde dizildiği fiziksel bir klavye olan Gboard Bar'ı yayınladı.

Google Japonya, yeni klavyesinin birtakım avantajları olduğunu ve en önemlisinin ise kullanıcıların aradıkları tuşu hiç olmadığı kadar hızlı bulmalarına olanak sağlaması olduğunu ifade ediyor.

Değnek Olarak Da Kullanılabiliyor!

Google, tüm tuşları düz bir çizgiye yerleştirerek geleneksel bir klavyeye kıyasla harf bulmayı kolaylaştıran yeni bir tasarımla karşımıza geldi. Firmaya göre bu tasarım, geleneksel bir klavyede olduğu gibi her yöne bakma ihtiyacını minimun seviyeye çekiyor.

Ayrıca yeni klavyenin yazarken kolların ve bacakların doğal olarak esnemesini sağlayan ergonomik ve sağlık yararları olduğu açıklanıyor. Cihaz, uzuvlarınızın fiziksel bir uzantısı haline gelmek gibi ek özelliklere sahip, bu da kolların ulaşamayacağı düğmelere basmayı daha kolay hale getiriyor.

Google Japonya'nın yayınladığı tek sıra klavye videosu şu şekilde:

Yeni tanıtılan klavye, nesneleri ölçmek için bir cetvel olarak veya bir yürüyüş sırasında değnek olarak da kullanılabiliyor. Temizlemesi de sadece bir bezle kolayca yapılabiliyor. Google'ın bu klavyeye ek olarak emojili bir sürüm ve LED'li bir oyun modeli planları da üzerinde çalışma aşamasında.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.