Öğrenci Kariyeri Banner

Google, 85 Milyon Dolar Cezaya Çarptırıldı!

Google, 85 Milyon Dolar Cezaya Çarptırıldı!

Teknoloji devi Google, kullanıcıların konum verilerini kapatmasına rağmen verilerini topladığı iddiasıyla 85 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Google, şirketin hedefli reklamcılık için Android kullanıcılarını yasa dışı olarak izlediğini iddia eden 2020 tarihli bir dava sonucunda Arizona'ya 85 milyon dolar ödeme yapacak.

Bloomberg'den gelen bir rapora göre Başsavcı Mark Brnovich, Mayıs 2020'de Google'ın, insanlar konum ayarlarını kapattıktan sonra bile Android kullanıcılarından konum verilerini toplayarak eyaletin Tüketici Dolandırıcılık Yasası'nı ihlal ettiğini iddia ederek dava açma kararı aldı.

Google'ın Ödediği En Büyük Miktar!

Google, Arizona eyalet mahkemesinden eyalet tüketici yasasının iddia edilen sahtekârlığın bir reklam veya satışla ilişkilendirilmesi gerektiğini gerektirdiğini öne sürerek davayı Ocak ayında reddetmesini talep etti. Hâkim şirketin talebini reddetti. Brnovich'in ofisinden Salı günü yapılan açıklamada, 85 milyon dolarlık anlaşmanın, Google'ın bu ölçekte bir davada bireysel kullanıcı başına ödediği en büyük miktar olduğunu belirtti.

Brnovich, "Hiçbir varlığın, hatta büyük teknoloji şirketlerinin bile yasaların üstünde olmadığını kanıtlayan bu tarihi anlaşmadan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı. Google sözcüsü Jose Castaneda, şirketin kendi açıklamasında Arizona'daki davanın son yıllarda değişen eski ürün politikalarıyla ilgili olduğunu söyleyerek şu şekilde devam etti:

"Konum verileri için basit kontroller ve otomatik silme seçenekleri sağlıyoruz ve topladığımız verileri en aza indirmek için her zaman çalışıyoruz. Bu davanın sonuçlanmasından memnunuz ve dikkatimizi kullanıcılarımız için faydalı ürünler sağlamaya odaklamaya devam edeceğiz."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.