Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimcilere Üretken Kalmak İçin 10 Altın Tavsiye

Girişimcilere Üretken Kalmak İçin 10 Altın Tavsiye

productivity_0




 Entrepreneur.com yazarlarından Tanya Benedicto Klich; 2015 yılında Entrepreneur360™ Performance Index’te yer alan şirketlerin CEO’larına ve kurucularına üretken kalabilmelerini sağlayan en iyi yöntemlerini sorduğu bir söyleşi yaptı.



Söyleşinin neticesinde girişimcilere uzun vadeli amaçlarına ulaşmak için yardımcı olabilecek bilgileri burada derledik. Üretkenlik üzerine yapılan bu söyleşinin en iyi tavsiyelerini aşağıda bulabilirsiniz.

1- Her zaman sadece bir şeyi başarmaya odaklanın:

Aynı anda birçok şeyi yapmaktansa her seferinde tek bir işi bitirmeye odaklanmak tüm yapılacak işlerde başarılı olunmasını sağlar.

Yerel butiklerden temin ettiği ürünleri satan E-Ticaret sitesi Shoptiques’in CEO’su Olga Vidisheva bu konu hakkında girişimcilere şu tavsiyede bulunmuştur.

 “İnsanlar her zaman aynı anda birçok işi yapabilmekten bahsederler fakat bir şeyin iyi olmasını istiyorsanız ona tüm dikkatinizi vermelisiniz. Ben genel olarak günümü yapılacaklar listesine göre geçiririm ve bir şeyi bitirmeden asla diğerine geçmem. Daime her şeyi tamamlamaya odaklanırım.” 

[ad name="Google Adsense"]

2- Erken kalkan yol alır:

İyi bir girişimci ve CEO olmak istiyorsanız herkesten bir adım önde olmanız gerekir. Bunun için güne erken ve zinde başlamak çok önemlidir.

Sağlıklı atıştırmalıkları aylık üyelikler şeklide satan bir şirket olan NatureBox CEO’su Gautam Guptagirişimcilere şu tavsiyede bulunmuştur:

“Ben genelde 6.30 – 7 gibi ofiste oluyorum ve sabah 9 akşam 5 rutini başlamadan önce birçok işi halletmek için vaktim oluyor.”

3- Kısa ve Uzun vadeli olarak hedeflerinizi belirleyin:

Hedefi doğru belirlemek kesinlikle başarıya giden en kestirme yoldur.

Bu konuda Şirketlere bordro, İK gibi konularda yardımcı olan ve bulut tabanlı hizmet veren Namely şirketinin CEO’su Matt Straz şu tavsiyede bulunmuştur.

“Her çeyrekte, hem şirket hem de kendim için 5 büyük hedef belirlerim ve bunları şirketteki herkese bildiririm. Her hafta Pazartesi günü o haftanın en öncelikli meselelerini belirlemek üzere bir yönetim kurulu toplantısı ile başlarım. Son olarak, her sabah işe gidiş yolunda günlük yapılacaklar listesi yaparım.”

4- Mikro yönetim yapmayın:

Çalışanlarınıza güvenmek ve onlara inanmak yapacağınız mikro yönetimden daha verimli olacaktır.

Contently Yazılım şirketinin CEO’su Joe Coleman: “Akıllı, yetenekli ve istekli insanları işe alın ve onlara yapacakları işler konusunda güvenin. Özellikle şirketin ilk günlerinde her çalışanın tek tek ne iş yaptığınızı bildiğiniz için, genelde yanınızda oturuyor olurlar, bu geçiş biraz zorlu olabilir. Aşağı yukarı 100 çalışanınız olduğu zaman herkesin ne yaptığını ve her şeyin istediğiniz gibi yapıldığını tek tek bilmeniz mümkün olmaz. Fakat bunda bir sorun yoktur. Bir yönetici olarak şirketin uzun vadeli hedeflerine odaklanmalı ve çalışanlarınıza güvenmelisiniz.”

5- Misyonunuzu unutmayın:

Şirketinizi kurarken muhakka bir misyon belirlemiş olmalısınız. Günlük hayatın zorluklarının sizi misyonunuzdan ayırmasına müsade etmeyin.

Akıllı kapı zilleri tasarlayan Ring şirketinin CEO’su Jamie Siminoff: “Bu şekilde önemli olan şeyleri fark eder ve önemsiz olanları saf dışı edebilirsiniz. Böylece gerçekten önemli olan işler ve görevler konusunda daha üretken olabiliriz.”

6- İş dışında hobileriniz olsun:

Kendinizi işe motive etmek için iş dışında hobiler edinmelisiniz.

Sanatçılar ile ayakkabı tasarımı konusunda çalışan ve online satış sitesi BucketFeet’in CEO’su Aaron Firestein‘ın bu konuda girişimcilere tavsiyesi şudur: “İşinize mümkün olduğunca fazla gayret vermek önemlidir fakat tüm enerjinizi buna vermeniz gerekmez. İşe gitmekten zevk almadığınız ilk gün, kendiniz ve şirketiniz adına üretkenliğinizin azalmaya başladığı ilk gün olacaktır. Ben yapabildiğim kadar sanat yapmaya çalışıyorum. Bir gün çalışırken sunu fark ettim; Sanat zihniyetli bir şirkette çalışmama rağmen kendi sanatımı çok az yapıyordum. Sanat yapmanın benim için terepatik bir yönü var.”

7- Hedeflerinizi çok net belirleyin.

Ulaşmak istediğiniz noktayı tüm ayrıntılarıyla hayal edin ve bunu bir kenara yazın. Hergün bu hedefi kendinize hatırlatın.

Arama motoru DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg :“Bu yolda önemli olmayan hiçbir şeyi yapmayın ve geri bildirimlere ve pazara bağlı olarak değişen içeriğe uyum sağlayın.”

8- Takvim ile çalışmaya alışın:

Telefonunuzda mutlaka bir hatırlatıcı bulunuyordur. Bugün onu kullanmaya başlayın.

“Çalışan bir ebeveyn olarak, sabahlarımı her zaman boş bırakıyorum çünkü çocukları doktora götürmem ya da okula görüşmeye gitmem gerekebilir. Ofisimiz ortak bir Google takvimi ve anlık mesajlaşma servisi kullanıyor ve bu sayede anlık değişimlerden haberdar olup ona ayak uydurabiliyoruz.” Birds Barbershop CEO’su Jayson Rapaport

9- Günlük yapılacak listesi belirleyin.

Bir günü en verimli geçirmenin yolu o günü öncesinde adım adım planmaktır.

Bu konuda tavsiyesini paylaşacağımız kişi doğal ve el yapımı sabunlar üreten ve bunları ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlayan SoapBoxSoaps CEO’su David Simnick.

“Her sabah, o gün mutlaka yapacağım 5 şey belirlerim. Kaçınılmaz olarak yapmam gereken başka işler çıktığında önceliklerimi belirlemek konusunda bana yardımcı olması için yapmam gerekenler listesine bakarım.”

10- İyi bir dinleyici olun:

Her zaman karşınızdakini iyi dinlemek kişisel olarak bir artı olmuştur. Bunu iş yaşamınızada entegre edin.

Bu konuda kariyer sitesi ZipRecruiter’in CEO’su Ian Siegel girişimcilere şunu tavsiye etmiştir:

“Bir konuya tüm dikkatinizi vermenin verimliliğinizi ne kadar çok artıracağını görseniz şaşırırsınız. Genelde bir problemi, o konudaki mümkün olan tüm verileri toplamadan çözmeye çalışırız. Aynı zamanda ekibimle konuşurken sadece doğru şeyleri söylemeye değil beni tam olarak anlamalarına dikkat ederim. Bu ufak ayrım çok büyük fark yapıyor.”

Kaynak



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.