Öğrenci Kariyeri Banner

68 Yaşında Üniversite Öğrencisi Olan Sevinç Tuğ, Microsoft'a İlham Verdi

68 Yaşında Üniversite Öğrencisi Olan Sevinç Tuğ, Microsoft'a İlham Verdi
68-yasinda-universite-ogrencisi-olan-kadin-8100747_4302_m

Torunlarını büyüttükten sonra 68 yaşında üniversiteye gitmeye karar veren Sevinç Tuğ, azmiyle Microsoft'un kahramanı oldu. 75 yaşındaki Sevinç Tuğ Windows'a ilham verdi.

Microsoft, Windows 10'un dünya lansmanını sosyal sorumluluk kampanyasıyla aynı anda yaparak yeni bir akım başlattı. Hedef, hayallerinin peşinden koşarak fark yaratan insanların hikayelerini bu yeni sürümle dünyaya duyurmasıydı. Kampanya Türrkiye'de de büyük ilgi gördü ve birbirinden etkileyici hikayeler paylaşıldı.

"ÜNLÜ DEĞİL HAYATINI DEĞİŞTİRENLER OLSUN İSTEDİK"

"ONunla Harikasın" adındaki yarışmaya Türkiye'den 100 kişi katıldı. "Windows 10'un lansmanında bir ünlü değil, hayatını değiştirenler olsun istedik" diyen Şener, ilk üçe giren videolar arasında dikkat çeken profiller olduğunu söylüyor. Torunlarını büyüttükten sonra lise yıllarındaki üniversite hayaline kaldığı yerden devam eden ev hanımı Sevinç Tuğ da bunlardan biri.

[ad name="Google Adsense"]

68 YAŞINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLDU

Mimar olmak isterken evlendiği için bu hayalini gerçekleştiremeyen Tuğ, eşinin ölümünden sonra boşlukta kaldığını anlatıyor. "Çocukları, hatta torunları büyütmüştüm. Eşimin ardından çok büyük yalnızlık çektim. Üniversiteye gitmek içimde uhdeydi. Torunuma söyledim ve hazırlanmaya başladım" diyen Sevinç Hanım, ilk denemede tekstil tasarım bölümünü kazandığında ise 68 yaşındaymış.

BÖLÜMÜ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Tuğ, teknolojiyle de yakından ilgili. Windows 10'un yarışmasına gönderdiği videoda şöyle diyor: "Bölümü birincilikle bitirdim. Şimdi ikinci anadal için sınava hazırlanıyorum." 1 milyon kişinin izlediği video yarışmasında ilk üçe giren isimlerden biri de Microsoft Türkiye'ye yazılım geliştirme uzmanı olarak girmeyi başaran görme engelli Hasan Özdemir.

BİLGİSAYAR TAMİRCİSİNDEN FORMAT İNDİRMEYİ ÖĞRENDİ

Mahallesindeki bilgisayar tamircisinden format indirmeyi öğrenen Özdemir, birçok dernek ve kursa kayıt olarak kendini geliştirmiş. 17 yaşında Türkiye'nin ilk opera bestecisi olan Murat Ömür Tuncer ise hayallerinin peşinden koşarak Kanada'da konser vermiş.

Kaynak

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.