Öğrenci Kariyeri Banner

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 HBO Dizisi!

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 HBO Dizisi!

Orijinal ve kaliteli yapımlarıyla HBO dizileri izleyiciler tarafından oldukça beğeniliyor. 1972 yılında kurulan HBO, kuruluşundan bu yana dram, komedi gibi pek çok türde diziye imza attı. 

Bu içeriğimizde HBO tarafından yapılan gelmiş geçmiş en iyi dizileri listeledik.

İşte En İyi 10 HBO Dizisi:

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire dizisinin konusu, Al Capone isimli belalı bir suçlu üzerinden ilerliyor. 20'nci yüzyılın en belalı suçlusu olan Al Capone, “suçun babası” lakabıyla yaşadığı çevrede tarafından biliniyordu. Alkol kullanmanın yasak olduğu zamanlarda organizeli şekilde birçok suç işlemiştir.

Tür: Tarih, suç, dram
IMDB: 8.6
Oyuncular: Steve Buscemi, Michael Shannon, Kelly McDonald, Michael Pitt

Band of Brothers

Popüler HBO dizileri arasında yer alan Band of Brothers’te 2. Dünya Savaşı anlatılıyor. 10 bölümden oluşan dizi, izleyicinin kafasında önemli yer edinmiştir.

Tür: Tarih, aksiyon, dram
IMDB: 9.0
Oyuncular: Donnie Wahlberg, Nicholas Aaron, Damian Lewis

Rome

Rome; İtalya ve ABD ortak yapımıdır. Dizi; M.Ö. 49 dönemlerinde hem Cumhuriyet'in yıkılışını hem de imparatorluk yükselişini ele alıyor.

Tür: Tarih, dram, aksiyon
IMDB: 8.7
Oyuncular: Kevin McKidd, Ciaran Hinds, Ray Stevenson

Veep

Veep dizisi, Selina Meyer’in ABD Başkan Yardımcısı görevini konu ediniyor. Selina Meyer, konumuna göre çok beceriksizdir. Meyer’in ABD başkanıyla yapmacık bir ilişkisi vardır. Dizide bu ikilinin içten çatışmalı ilişkisi işleniyor.

Tür: Komedi
IMDB: 8.3
Oyuncular: Julia Louis- Dreyfus, Tony Hale, Anna Chlumsky

Silicon Valley

Silicon Valley, 1980’li senelerin sonlarında Silikon Vadisi’nin bilgisayar programcıları üzerinden ilerliyor. Silikon Vadisi’nde çalışan 6 tane bilgisayar programcısının hayatı konu alınıyor.

Tür: Mizah
IMDB: 8.5
Oyuncular: Thomas Middleditch, T.J. Miller, Josh Brener

The Newsroom

The Newsroom, gece haberlerini hazırlayıp sunanların kamera arkasındaki durumları ele alıyor. Dizide basın özgürlüğü, medya, politika ve iktidar konularına da değiniliyor.

Tür: Drama
IMDB: 8.6
Oyuncular: Jeff Daniels, John Gallagher Jr, Emily Mortimer

The Sopranos

Amerika’nın New Jersey Eyaleti’nde yaşamını sürdüren İtalyan - Amerikan mafyası aile konu ediliyor. 1997 - 2007 yıllarında yayınlandığında çok ses getiren dizi The Sopranos, soluksuz izlenen HBO dizileri arasında yer alıyor.

Tür: Dram, suç
IMDB: 9.2
Oyuncular: James Gandolfini, Michael Imperioli, Edie Falco

The Pasific

İkinci Dünya Savaşını ele alan bir başka HBO dizisi de The Pasific. 2. Dünya Savaşı’ndaki deniz kuvvetleri konu ediliyor.

Tür: Drama, aksiyon, macera
IMDB: 8.3
Oyuncular: James Badge Dale, Jon Seda, Joseph Mazzello

Big Little Lies

Avustralya kökenli Liane Moriary’in ünlü romanından uyarlanan dizide; dışarıdan muhteşem hayatı olan fakat içte sorunlar yaşayan üç kadın konu edilmiştir. Bu üç kadının yolları cinayet olayıyla kesişir ve kadınların üçünün de çocukları anaokuluna gitmektedir. Kadınlar çocuklarının veli toplantısında meydana gelen cinayeti çözmeye çalışırlar.

Tür: Gizem, suç, dram
IMDB: 8.5
Oyuncular: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley

True Detective

True Detective dizisinde; Louisiana Cinayet Masası’nda görevli dedektifler Martin Hart ve Rust Cohle’nin seri katil peşine düşmesi ele alınıyor. Dedektiflerin seri katil peşine düşmesi yaşamlarında önemli bir dönüm noktası oluşturur. 17 sene seri katili yakalamaya çalışan dedektifler seneler sonra istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalırlar.

Tür: Gizem, suç, dram
IMDB: 9.0
Oyuncular: Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.