Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceğin Kadın Orkestra Şefleri Arasında bir Türk!

Geleceğin Kadın Orkestra Şefleri Arasında bir Türk!
Nil Venditti, 22 yaşında bir orkestra şefi ve şimdiden geleceğin en başarılı orkestra şeflerinden biri olmaya aday gösteriliyor. İtalya'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Claudio Abbodo Ödülü'nü şeflik dalında kazanan Venditti, sanat dünyasında gelecekte de adını duyurmaya devam edecek gibi görünüyor. Annesi Türk babası İtalyan olan Venditti, İtalya'da doğdu. Gençliğinde çello ve şeflik eğitimi aldı, şimdilerde ise İsviçre'deki Zürih Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitimini sürdürmekle meşgul.

Küçük yaştan beri ailesinin de desteğiyle müzikle uğraşan Venditti, doğduğu Perugia kentinde Sol'Orchestra adında bir gençlik orkestrası ve Insiema adında bir müzik festivali kurmuş.

efsane-klasik-muzik-eserleri_780x487_790x445

Geleneksel olarak kadınların orkestra şefliği yapması alışılmış bir durum değil, hatta orkestra şefliği ağırlıklı olarak bir erkek mesleği şeklinde kabul görmüş durumda. Bu durum, Venditti gibi başarılı kadın orkestra şeflerinin sahneye çıkması ve konserleri yönetmeye başlaması sebebiyle artık değişmekte. Venditti, kendisiyle yapılan bir ropörtajda yöneltilen "Kimi geleneksel tutumlu insanlar ‘kadından şef olmaz’ argümanını önüne koydu mu?" sorusuyla karşılaşınca, şu cevabı vermiş:  "..ben şu düşünceyle sahneye çıkmayı benimsiyorum: ‘Ben ne kadın ne erkeğim, ben sadece sahnedekilerle birlikte müzik yapmak isteyen bir müzisyenim’."

Venditti'nin başarısı dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say'ın da dikkatinden kaçmış değil. İkilinin gelecekte yurtiçinde ve yurtdışında beraber çalışma planları da var gibi görünüyor.  Yılmadan kendi sevdiği işi başarılı şekilde yapmakta olan genç orkestra şefi Nil Venditti'ye kariyer hayatında sonsuz başarılar dileriz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.