Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceği Yönlendiren Bir Unsur: Yatırım ve Tutumluluk

Geleceği Yönlendiren Bir Unsur: Yatırım ve Tutumluluk

İnsanlar,  hayatlarındaki birçok şeyi değerlendirmek ve koruma altına almak ister.  Dolayısıyla tutumlu olarak birikim ve yatırım yapma imkanını göz önünde bulundururlar. Tutumlu olmak,  farkındalık gerektirir. Şöyle ki insanlar neye ihtiyacı olup neye ihtiyacı olmadığının farkına vardığında  hayatındaki harcamaları bu doğrultuda yapmaya başlar. Bir tutum içerisine girebilir. Tutumlu oldukça birikim yaptığını görerek kendisi için yatırımlar yapmaya başlayabilir. Tutumluluk,  yatırım için temel bir unsurdur.  Tutumlu olmak, tasarruf yapmaktan geçer.  Bu para, eşya ve zaman gibi birçok alanda uygulanabilir. Bir anlamda ihtiyaçlarımızı doğru yönlendirebilmek de denebilir.


12-18 Aralık Tutum  Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır.  Cumhuriyet Dönemi’nde ilan edilen bu hafta Atatürk’ün  1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’nde yerli mallarının kullanımı ve üretimi konusuna değinmesi ve verdiği önem doğrultusunda dönemin başbakanı İsmet İnönü  12 Aralık tarihinde  TBMM’de yaptığı konuşmada yerli malları, tutumluluk ve yatırım konularını ele alması itibariyle bu tarihten beri kutlanan bir hafta olmuştur.


Sadece bizim ülkemiz açısından değil, tüm ülkeler açısından tutumluluk, yatırım, yerli malları  önem taşır. Her ülke gelir gider hesabına göre ekonomilerine yön verir.  Yatırımlar ülkenin geleceği için büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla yapılan yatırımlar geleceği yönlendirmek ve geleceğe şimdiden fayda sağlamak içindir. Devletler ülkelerini kontrol edebilmek gelir ve gider oranını dengede tutabilmek amacıyla yatırımlar yaparlar. Buna benzer şekilde bireyler de kendi geçimlerini  veya işlerindeki yönetimi, ilerlemeyi ve geliştirmeyi sağlayabilmek adına yatırımlar yapmak isterler. Bunun için de bazı önemli noktaları göz önünde bulundurmak gereklidir.Yatırım yaparken dikkate almamız gereken birkaç unsur bulunur. Bunlardan bazılarını belirli başlıklar altında toplayacak olursak:


Risk


iş hayatında risk ile ilgili görsel sonucu


Risk almak önemli bir girişim hamlesidir. Girişim, risk almayı beraberinde getirir. Dolayısıyla yatırım yapmak riskli bir iştir. Belli başlı konuları gözden geçirmek, planlı hareket edebilmek ve sonuçlarını düşünüp değerlendirebilmek için risk almamız gereklidir.  Tutumlu olup sonucun nereye varacağını her ne kadar değerlendirmiş olsak da risk arz eder. Tahmin etmediğimizden de iyi sonuçlara erişebiliriz. Risk, küçük görünse de yatırım için büyük bir adımdır ve sabır ister.


Girişim Ruhu


İlgili resim


Bir yatırım yapacaksak içimizde girişim ruhu olmalıdır. Çünkü yatırım da bir girişimin ürünüdür.  Bir adım atmadan  ne bir birikim ne de yatırım elde edilebilir. Bunun için de “yaparım, düşünüyorum ” gibi sözlerle kendinizi oyalamak yerine küçük de olsa bir adım atmak gereklidir. Küçük adımlar büyük girişimlere, girişimler de yatırımların kaynağına götürür bizleri. Küçük adımlar, birikimlerimizdir. Gereksiz veya ihtiyacımızın olmadığı yerlere para harcamaktansa daha yararlı bir işe yatırım yapabiliriz ya da zamanı gelince kullanmak için biriktirebiliriz. Bu gerek kişisel eğitim gerekse iş hayatımızda etkili ve nitelikli bir iş olabilir. Girişim ruhu, cesaret edip bir adım atarak hayatınızda belki de düşünemeyeceğiniz kadar fark yaratıp size daha iyi hayat imkanları sunacaktır.


Planlama ve Kontrol


İlgili resim


Ülkeler gibi kurumsal iş dünyasında da yatırım ve birikim önem taşır.  Amaçlarını gerçekleştirmek ve gelecekte de varlığını sürdürmeye devam edebilmek için mali değerlerini ve finansal kaynaklarının kontrolü için tutumluluk içine girerek yapabildiği kadar yatırım yaparak birikim sağlamaya ve kar sağlamaya çalışırlar.  Kapasite düzeylerini, fiyatlandırma, üretim tüketim oranlarını, yönetimin varlığını güncel biçimde kontrol edebilmelidirler.


Ekonomik Durum ve Hesaplama


girişimcilik ile ilgili görsel sonucu


Hesap kitap işleri her zaman hayatımızda yer alan bir faktördür. Bir yatırım ve birikim söz konusu ise orada hesaplama ve ekonomik durumu  göz önünde bulundurmak kaçınılmazdır. Sonuçta birçok ilerleme ekonomik duruma göre sağlanır ve büyük işlerde maddi altyapı olmadan hareket edip verim almayı beklemek mümkün değildir.  Küçük miktarlardan da olsa çıkmak ve büyük işlere doğru gitme imkanına erişebilmek, bir maddi altyapının devir daimi ile mümkündür.  Bu nedenle ekonomik durum ve hesaplama yapabilmek bunları kontrol altında tutarak ilerlemek ek bir çaba ister.

Sonuca bakacak olursak tüm bunların birleşimi tutumluluğun gerekliliği ve yararı doğru ve etkili yatırımların hayatımıza olumlu etkilerde bulunacağını ve iş, kariyer,eğitim gibi birçok alanda ilerleme sağlayabileceğimizi göstermektedir. Siz de bunları göz önünde bulundurarak tutumluluk ve yatırım hakkında güzel sonuçlara “Merhaba” diyebilirsiniz.  Geleceğinize yön vereceğiniz tutumluluk ve yatırım unsurları tutumluluğunuzun başarılı sonuçları ile doğru ve etkili yatırım yapabilmenizden geçer. Unutmayın ki küçük birikimlerinizi büyük yatırımlara dönüştürebilmek sizin elinizdedir.

Özel İçerik: Pınar Altunordu

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.