Öğrenci Kariyeri Banner

Game of Thrones'un Yazarı George RR. Martin, OpenAI'ye Dava Açtı!

Game of Thrones'un Yazarı George RR. Martin, OpenAI'ye Dava Açtı!

OpenAI, ABD'de yeni bir davayla daha karşı karşıya kaldı. Şirket sık sık yazarların açtığı davalara maruz kalıyor. Bu sefer dava açan isimlerden biri de George RR Martin oldu.

Son yılların en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT'nin arkasındaki ekip olan OpenAI, uzun bir süredir davalarla gündemde yer alıyor. Özellikle de yazarlar, metin odaklı kullanılan ChatGPT'den rahatsızlık duyuyor. 

Yazarlara Zarar Vereceği Belirtiliyor!

Şimdiy de OpenAI'ye yeni bir dava daha açıldı. ABD'deki 17 ünlü yazar, OpenAI'yi telif hakkını ihlal ile suçluyor. Yazarlar arasında dikkat çeken isimler de yer alıyor. Dünyanın en ünlü dizilerinden Game of Thrones'un yazarı George RR Martin, kendi eserlerinin de GPT'nin eğitimi için kullanıldığını düşünüyor. 

New York'ta açılan davanın dilekçesinde, ChatGPT'nin sahip olduğu özetleme ve taklit etme gibi özelliklerin, yazarlara ve yayıncılık sektörüne zarar vereceği ifade ediliyor. Davacılar, yazarların tek gelir kaynaklarının bugüne kadar yazmış ve lisanslamış oldukları eserler olduğunu söylüyorlar.

Yazarlara ve avukatlarına göre ChatGPT, bugüne kadar yayınlanmış olan eserlerin kopyalarını veya benzerlerini üretebilecek kapasitede. OpenAI, söz konusu davalara yönelik herhangi bir açıklama yapmadı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.