Öğrenci Kariyeri Banner

Fütürizm İle Tanışmaya Ne Dersiniz?

Fütürizm İle Tanışmaya Ne Dersiniz?

"Geçmişi değiştiremezsin ama gelecek henüz avucunun içindedir." demiş Avustralyalı profesör ve yazar Hugh Grant.

Gelecekte gerekli olan temel yetkinliklerden biri olarak görülen fütürist bakış açısına bu yazımda odaklanacağım. Nasıl geçmişle ilişkili olarak tarih bir disiplin olarak ele alınıyorsa, aynı durum gelecek / fütürizm için de geçerli. Fütürizmi gelecekle ilgili her şeyi sosyolojik, ekonomik, psikolojik, ekolojik, teknolojik açıdan irdeleyen ve inceleyen bir yaklaşım olarak düşünebiliriz. Fütürizm aracılığıyla daha iyi bir gelecek için multidisipliner yaklaşımuzgörülü, yenilikçi, stratejik ve sürdürülebilir öneriler / vizyon geliştirmek mümkün. Uzgörünün altında uzak, uzmanlık ve uzlaşmacı olmak yatıyor.

Fütürizmin felsefesinde geleceğin tahmin edilmesi değil, tarif edilmesi söz konusu. Fütürizmin mottosunu "from most to the best" olduğunu ifade edersek hepimiz için en iyiyi keşfetmeye odaklanmalıyız. Çokluktan ziyade sadeliği ön plana getirip bilgiyi nasıl kullanacağımızı bulmanın peşine düşmeliyiz.

fütürizm

Peki kimlere fütürist diyoruz?

  • kendisi ve tüm insanlık için olumlu, ilerici, yenilikçi vizyon geliştirenlere;
  • kişi, kurum ve toplumların yararlı, etkin yol haritası oluşturmalarına yardımcı olanlara;
  • geleceğin seyircisi değil, tasarımcısı olması gerektiğinin farkında olanlara
Fütürizmin amacında geleceğini etkin yapılandırmak isteyen bireyler, aileler ve gençlerin şirketler ve kurumların gelişim, dönüşüm ve kalkınmasına katkıda bulunması gerekecek. Fütürizmi dikkate almayan toplumlar ve bireylerin başkalarının planlanmış gündemlerini yaşamaları söz konusu olacak. Pek çok fırsatı kaçırmalarıyla birlikte yaratıcılıklarını geliştiremeyecekler. İçinde yaşadıkları toplum ve kendileri için gelişmelerin liderliğini yapmadıkları için kazanan değil, kaybeden ve katlanan tarafta olacaklar.
 
Sizleri buradan bloguma da beklerim...
 
Not: 1 Mart tarihinde Dünya Gelecek günü kutlandı. Fütüristler Derneği'nin Gelecek Zirvesi'ni kaçırdıysanız buradan izleyebilirsiniz.
 
 

Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.