Öğrenci Kariyeri Banner

Frida Kahlo Müzesi Sanal Ziyaretinizi Bekliyor

Frida Kahlo Müzesi Sanal Ziyaretinizi Bekliyor

Frida Kahlo, etkileyici eserlerinin yanında ilgi çekici hikayesiyle yirminci yüzyılın en önemli isimlerinden. Yaşadığı her şeyi tuvaline yansıtan Frida Kahlo'nun resimleri, bir nevi otobiyografisidir. Kederlerini unutabilmek için resme sarılan Kahlo’nun 143 tane tablosu bulunmaktadır.


Frida-Kahlo-360x180

Dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun özel eşyalarını, anılarını ve resimlerini barındıran “La Casa Azul” (Mavi Ev) adlı müze, 24 saatliğine sanal ziyarete açıldı. Müzede 360 derece sanal tur yaparak her yeri gezmek mümkün. 1958 Yılından itibaren müze olarak kullanılan bu ev Frida Kahlo'nun hayatına ve tarihin önemli anlarına tanıklık etmesi bakımından büyük önem taşıyor.


1

Resimleri
Frida Kahlo’nun 143 resmi vardır; 55 tanesi oto-portredir. Yaşamının büyük bir bölümünü yatakta başının üstünde duran, “gündüzlerinin ve gecelerinin celladı” olarak tanımladığı bir aynaya bakarak geçirdiği için sürekli oto-portre çizmiştir. Resimlerindeki ustalık, Pablo Picasso’ya bile “Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz” dedirtmiştir.

Sürekli evcil hayvan besleyen Frida’nın beslediği hayvanlarla ilgili iki portresi vardır: 1941’de yaptığı “Ben ve Papağanlarım” ile 1943’te yaptığı “Maymunlarla Otoportre”.

Frida’nın resimleri sürrealist’ olarak değerlendirilse de o surrealizmi reddetti. Resimleri aslında acı ve kesin gerçekliği yansıtıyordu. Frida’nın resimlerinde Meksika kültürü ve devrimci ulusal kimlik tuvale aktarılmıştı.Kahlo, 1938’de New York’ta sürrealist resmin öncü isimlerinden dostu Andre Breton’un da desteğiyle bir sergi açtı ve bu sergi ona uluslararası ün getirdi. 4 tablosunu ünlü aktör Edward G. Robinson’a satarak ilk büyük satışını gerçekleştirdi, resimlerinin yarısı satıldı. Bu başarı üstüne 1939’da Paris’te bir sergi açtı. Paris sergisinde fazla resmi satılmasa da eserleri büyük ilgi topladı; Picasso ve Kandinsky gibi sanatçıların övgüsünü kazandı; Louvre Müzesi, sanatçının Çerçeve’ adlı tablosunu satın aldı. Sanatçı, ülkesindeki ilk kişisel sergisini 1953’te Meksika’daki galerisinde açtı. Doktoru, yatağından çıkmasını yasakladığı için serginin açılışına karyolasında taşınarak götürülmüştü.

Müzedeki 22 bin belge, 6 bin 500 fotoğraf, dergi ve süreli yayınlar, kitaplar, düzinelerce çizim, kişisel eşyalar, kıyafetler, oyuncaklar, Frida ve Diego’nun hayatına dair ipuçları veriyor.

frida

Önemli Eserlerini öğrenmek isteyenler için içeriği tavsiye ediyorum. (https://listelist.com/frida-kahlonun-eserleri-ve-hikayeleri/)

Müzeyi hemen ziyaret etmek için TIKLAYIN.

Kaynakça

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.