Öğrenci Kariyeri Banner

Erdal Beşikçioğlu Netflix'e Dava Açıyor!

Erdal Beşikçioğlu Netflix'e Dava Açıyor!

Efsane dizi  "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" ile tanınan Erdal Beşikçioğlu dizinin izinsiz yayınlandığını gerekçe göstererek Netflix'e dava açtı. 

Beşikçioğlu'nun avukatları tarafından yapılan açıklamaya göre Erdal Beşikçioğlu dizinin yalnızca televizyon kanallarında yayınlanmasına izin vermişti.

Netflix Behzat Ç. Dizisini 200 Ülkede Yayınladı!

Netflix, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisini 200 ülkede yayınlandı. Erdal Beşikçioğlu'nun iddialarına göre ise Netflix bunu izinsiz bir şekilde yaptı. Beşikçioğlu, Los Gatos Turkey Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi'ne 160 bin liralık tazminat davası açtı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, Beşikçioğlu’nun avukatları Ergin Akçay ve Levent Polat tarafından şu açıklamalar yapıldı:

"Erdal Beşikçioğlu, dizinin sadece televizyon kanalında yayınlanmasına izin vermişti. Müvekkilin, maddi ve manevi zararı giderilmelidir."

Ünlü oyuncunun konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı herhangi bir açıklama bulunmuyor. Oyuncunun takipçileri ise tazminat davasında istenen 160 bin liralık tutarı az bulduklarını söylüyor. Netflix konuyla ilgili şimdilik bir açıklama yapmadı.

Efsane dizi Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisi, ilk olarak 2010-2013 yılları arasında Star TV'de ekranlara gelmişti.

Emrah Serbes'in Her Temas İz Bırakır romanından esinlenilerek oluşturulan dizi, Türk televizyon tarihinin en çok ilgi gören polisiye dizilerinden bir tanesi olmayı başardı.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.