Öğrenci Kariyeri Banner

Erasmus+ ile Gidilebilecek En Cazip 8 Şehir!

Erasmus+ ile Gidilebilecek En Cazip 8 Şehir!
Erasmus+ değişim programı, hemen hemen her üniversite öğrencisinin hayalini kurduğu bir olay. Öğrencilere sunulan bu büyük olanak, hem hibe desteği sağlandığı için, hem de farklı bir ülkede kalınıp eğitime devam edildiği için büyük bir fırsat. Erasmus+ başvurusu yaparken, hem okul başarınızı, hem de dil bilginizin yeterli olduğunu kanıtlamanız gerekir. Bunun yanında, çeşitli  ülkelerdeki okulları listeye yazarken hepsini derinlemesine araştırmak ve olabildiğince bilgi edinmek, kabul edilmeniz halinde yurtdışında geçireceğiniz 4-5 aylık süreçte işlerin istediğiniz gibi gitmesini kolaylaştırır.

Bu listede Erasmus+ programıyla gidilebilecek en iyi ülke ve şehirleri derledik. Unutmamalısınız, turistik olarak muhteşem şehirler illa ki şahane bir öğrenci hayatı vadetmiyor. Bu listedeki şehirler, hem  kendine özgü kültüre sahip, uygun fiyatlı ve öğrenci dostu şehirler

1) Lizbon, Portekiz

lizbon_790x445

Avrupa’nın en ucuz başkenti olan Lizbon’u öğrenciler için bu kadar çekici yapan unsurlar arasında güzel havası, sıcakkanlı Portekiz insanı, lezzetli yemekler ve gece gündüz canlı olmasını sayabiliriz. Erasmus öğrencisi olarak hem rahat ve telaşsız, hem de eğlenceli ve uygun fiyatlı bir şehir arıyorsanız Lizbon’dan iyisi yok.

2) Budapeşte, Macaristan 

budapest_790x445

Macaristan, diğer Avrupa ülkelerinden çok daha hesaplı. Gece hayatı da bambaşka olan Budapeşte, uzun süre boş kalan binaların kolektif bir şekilde sanatla harmanlanarak barlara dönüşmesiyle oluşan “ruin pub”larıyla meşhur. Hem kalacak yer bulmanın hem de arkadaş edinmenin çok kolay olduğu Avrupa’nın en merkezi şehirlerinden birinde böyle bir deneyim yaşamak epey güzel olsa gerek.

3) Amsterdam, Hollanda

amsterdam_790x445

Gideceğiniz ülkede yerel dili bilmediğiniz için rahat iletişim kuramayacağınızdan korkuyorsanız tüm endişelerinizi bir kenara bırakın. Amsterdam'da çat pat İngilizceyle bile hayatınızı rahatça sürdürebilirsiniz, çünkü Hollandalıların neredeyse hepsi anadilleri gibi İngilizce konuşuyor. 180’in üzerinde farklı milletten göçmenin yaşadığı Amsterdam dünyanın en uluslararası şehirlerinin başında geliyor.

4) Madrid, İspanya

madrid_790x445

Bolca kültürel etkinlik ve dünyanın en iyi müzelerinden birkaçını bulabileceğiniz Madrid, İspanya’nın ortasında yer aldığı için başka şehirlere de kolayca ulaşmak mümkün. Hem eğitim, hem de kültürel-sanatsal faaliyetlere eşit derecede önem veren öğrenciler için en iyi alternatiflerden biri.

5) Heidelberg, Almanya

heidelberg_790x445

Almanya’nın en romantik şehri olarak anılan Heidelberg, aynı zamanda Almanya’nın en eski üniversitesine de sahip. Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Heidelberg, aynı zamanda bir öğrenci şehri olduğu için de rahat ve stressiz bir Erasmus deneyimi sunuyor.

6) Bolonya, İtalya

bolonya_790x445

Bolonya, hem kültürel açıdan hem de refah seviyesi olarak İtalya’nın önde gelen şehirlerinden. Üstelik öğrenciler için de koşullar oldukça elverişli, dünyanın en eski üniversitesi burada olduğu için öğrenci yaşamının ilk oluştuğu şehir diyebiliriz! Hem iklimi açısından, hem insanları açısından Türkiye’ye benzediği için, öğrencilerin kolaylıkla hayata adapte olacağı şehirlerden biri olduğu kesin.

7) Montpellier, Fransa

montpellier_790x445

Fransa’nın en uygun fiyatlı şehirlerinden biri olduğu için bütçenizin çok zorlanmayacağı, ayrıca eşsiz manzaraları ve mimari yapısıyla büyüleneceksiniz. Montpellier, Fransa’nın en iyi öğrenci şehirlerinden biri olarak sayılıyor.

8) Nottingham, İngiltere

nottingham_790x445

İngiltere’nin en iyi üniversitelerinden bazılarının da bu şehirde olduğu düşünülünce, kaliteli bir eğitim alırken İngilizcenizi de ilerletme fırsatı bulabilirsiniz. Nottingham İngiltere’nin ortasında bulunduğu için diğer pek çok yere de kolayca ulaşılabiliyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.