Öğrenci Kariyeri Banner

Abdullah Gül Üniversitesini Tanıyalım

Abdullah Gül Üniversitesini Tanıyalım
Arkadaşlar, öncelikle herkese sınavlarında başarılar diliyorum. Atacağınız bu önemli adımda umarım gönlünüzün istediği bölüme ve üniversiteye yerleşebilirsiniz. Bu yazımda sizlere Abdullah Gül Üniversitesini (AGÜ) tanıtacağım.

Öncelikle Abdullah Gül Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Türkiye’de ilk vakıf destekli devlet üniversitesi modeli ile 21 Temmuz 2010 tarihinde kurulmuş ve 2013 senesinde ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. AGÜ 3. nesil devlet üniversitesi olarak ülkemizde alanın öncüsüdür. Bu kavramın anlamı “araştırma” ve “eğitim”in yanında üniversitemizin “topluma katkı” gerçeğini de göz önünde bulundurmasıdır.  Peki neden Abdullah Gül Üniversitesini tercih etmelisin?

2017-03-29

1) ABD’de ücretsiz dil eğitimi

AGÜ ilk 20.000'den tercih yapan kişilere Amerika’da ücretsiz dil eğitimi imkânı sağlıyor. Öğrencilerin %70'i ABD’deki bu eğitim fırsatından yararlanmış durumdadır.

2) Burs İmkânı

Elde edilen başarı sırasına göre 2000 liraya kadar Abdullah Gül Üniversitesini Destekleme Vakfı (AGÜV) öğrencilere karşılıksız burs sağlıyor. Sıralaması 15001-20000 arası olanlara 500, 10001-15000 için 600, 5001-10000 için 700, 1001-5000 için 1000 lira olacak şekilde kademeli bir artış gösteriyor.  Üniversitedeki öğrencilerin neredeyse %90’ının burs aldığını da söyleyelim.

3) Öğrencilere Dizüstü Bilgisayar

Abdullah Gül Üniversitesi üniversite sınavı sonuçları ile tercih yapıp yerleşen öğrencilerinin tamamına dizüstü bilgisayar vermektedir.

4) %100 İngilizce Eğitim

İngilizce artık hayatımızın çok önemli bir parçası, özellikle iş hayatında olmazsa olmazımız. Abdullah Gül Üniversitesi, Türkiye’de eğitim dili %100 İngilizce olan 5 devlet üniversitesinden birisidir. Üniversitede sıkı bir hazırlık sınıfı programı var. Alanında başarılı ulusal ve uluslararası hocalar ile İngilizce eğitimde Türkiye’deki en başarılı üniversitelerden birisi... Akademik programların tamamı da %100 İngilizce.

 

5) Uluslararası Deneyimli ve Nitelikli Kadro

AGÜ’deki yerli ve yabancı akademisyenler neredeyse tamamı uluslararası deneyime sahip ve yetkin kişiler. Birçoğu Amerika’da ya da Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinde doktorasını tamamlamış ve AGÜ’ye gelmiştir. Birçok akademisyen yaptıkları çalışmalar ile dünya çapında ödüle de layık görülmüştür.

6) Ücretsiz Konaklama

AGÜ 2016 yılında ilk 20.000'den üniversiteyi tercih eden öğrencilerine kampüs içerisinde 'Modern Öğrenci Köyü'nde' ücretsiz konaklama imkanı sağladı.

abdullah-gul-universitesi

7) Gençlik Fabrikası

AGÜ Gençlik Fabrikası (Youth Factory); gençlik çalışanlarının, liderlerinin, eğitmenlerin ve gençlerin sosyal ve kişisel gelişimleri için bir yaygın eğitim ve kaynak merkezidir. AGÜ Gençlik Fabrikası, gençlik ile ilgili çeşitli konuları kapsayan eğitim kursları sağlamaktadır ve bu kurslar yaygın eğitim araçları ve yaklaşımları ile tasarlanmaktadır. Aynı zamanda Gençlik Fabrikası etkinlikleri ile öğrenciler Avrupa projelerinde uluslararası deneyim kazanma fırsatını da elde etmektedir.

8) Başarı Sırası ve Kontenjanlar

Üniversitemize öğrenciler için açılan kontenjanlar diğer üniversitelere göre çok az olduğu için öğrencilerimiz akademik ve idari kadro ile etkili ve birebir iletişim kurabilmektedir. 2016 verileri baz alındığında üniversitedeki “Bilgisayar Mühendisliği” ve “Moleküler Biyoloji ve Genetik” bölümü için 16 kişilik kontenjan ayrılmıştır. “Mimarlık”, “Elektrik-Elektronik Mühendisliği”, “Endüstri Mühendisliği”, “İnşaat Mühendisliği”, “Makine Mühendisliği” ve “İşletme” bölümleri için ise 21 kişilik kontenjan ayrılmıştır. AGÜ, istatistikler dikkate alındığında son on yılda Türkiye’de kurulan 100’ün üzerindeki vakıf ve devlet üniversitesi arasında ÖSYM sonuçlarına göre en başarılı üniversitedir. Bölümlerin taban puanları ve sıralamaları ise şöyle:

puanlar2016

Daha fazla ve detaylı bilgi için  ilgili sayfayı mutlaka inceleyin!

Kaynak

Özel İçerik: Muhammet Salih Memiş

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.