Öğrenci Kariyeri Banner

Erasmus İçin En Çok Tercih Edilen 7 Ülke!

Erasmus İçin En Çok Tercih Edilen 7 Ülke!

Erasmus, üniversite öğrencilerinin eğitimlerinin bir bölümünü farklı ülkelerde devam ettirmesine olanak sağlaması açısından oldukça özel ve farklı bir deneyim olarak nitelendirilmektedir. Bu eğiitm programı sayesinde öğrenciler, farklı ülkelerde başka kültürlerle etkileşime girerek birçok tecrübe edinebiliyor ve aynı zamanda dillerini de geliştirebiliyorlar.

Bu aşamada erasmus için tercih edilen ülke de oldukça önemlidir. Erasmus hayali olanlara yardımcı olabilmek amacıyla en çok tercih edilen 7 ülkeyi listeledik.

İşte Erasmus İçin En Çok Tercih Edilen 7 Ülke

1- Almanya

Erasmus için en çok tercih edilen ülkeler listesinin ilk sırasına Almanya bulunuyor. Geçmişte sanayisiyle adından söz ettiren ülkede erasmus yapmak, farklı tecrübeler kazanmanızı sağlayacaktır.  Dünyadaki en gelişmiş teknolojilerinin olduğu ülke olması erasmusta tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biridir.

Aynı zamanda dünyanın en iyi üniversitelerinin de Almanya’da olması öğrencilerin ülkeye olan ilgisinin artmasına neden oluyor.

2. Fransa

Montpellier gibi öğrenci dostu kentleriyle Fransa, erasmus için seçilebilecek ülkeler arasında ikinci sırada bulunuyor. Fransa'da akademisyenlerin yurt dışından gelen öğrencilere yardımcı olduğu ve proje ve ödevlerde daha iltimaslı davrandığı biliniyor. Okullarda düzenlenen etkinlik ve organizasyonlara katılarak dolu dolu bir eğitim süreci geçirebilirsiniz.

3. Macaristan

Macaristan, bir öğrencinin yaşayabileceği en iyi ülkeler arasında gösteriliyor. Ekonomik anlamda öğrenci dostu olan Budapeşte’de hem öğrenim hayatınıza rahat bir şekilde devam edebilirsiniz hem de birçok aktiviteye katılarak güzel anılar biriktirebilirsiniz.

4. İngiltere

İngiltere deyince birçok kişinin aklına ilk olarak Londra geliyor. Ancak, Londra pahalı bir şehir olması sebebiyle öğrenciler için maddi anlamda pek uygun olduğu söylenemez. Erasmus’la İngiltere’ye gitmek isteyenler için Nottingham kenti önerilebilir. Nottingham’in Londra’ya kıyasla çok uygun bir şehir olduğu biliniyor.

5. İtalya

En çok tercih edilen ülkelerden olan İtalya’da diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Çünkü İtalyan ve Türkler birbirine oldukça benzer özellikler taşımaktadır.

6. İspanya

Yapılan anketlerde İspanya, öğrencilerin gözdesi durumunda diyebiliriz. Diğer Avrupa ülkeleri gibi çok pahalı olmaması popüler olmasındaki en büyük sebeplerden biri. Ayrıca ülkenin her tarafında devamlı düzenlenen festivallerde öğrencilerin oldukça ilgisini çekiyor.

7. Portekiz

Erasmus için en ucuz ülkeler arasında Portekiz de yer almaktadır. Portekiz’in Lizbon kenti, öğrenci bütçesi açısından en uygun kentlerden biridir. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.