Öğrenci Kariyeri Banner

Enerji Enerji, Biraz Da Sinerji.. Bahar!

Enerji Enerji, Biraz Da Sinerji.. Bahar!
Hepimizin aylardır beklediği bahar ayları, geldi.. Havaların ısınması kimimizde enerji patlamasına kimimizde iste depresyona yol açabiliyor. Soğuk havanın kasvetini güneşe bıraktığı bu zamanlarda günlerimizden tam verim almak için işte yapmamız gerekenler:

 Mutlu Olmak İçin Sebep Yarat!

Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir” demişler. Madem öyle başımıza gelen her şeyden elle tutulur bir parça bulmaya bakmalıyız.

Bahar demek enerji demek, yeşillik demek, kıpır kıpırlık demek.Kendinizi mutlu hissetmek için bahaneler yaratabilir, enerjik hissetmek için hayatınızda ufak değişiklikler yapabilirsiniz.En basitinden sabah 6’da uyanmak bir çile gibi geliyorsa bu olaya küçük hileler ekleyebilirsiniz. Bir enerji playlisti yapıp ve gözünüzü açar açmaz o listeyi çalmaya başlayabilirsiniz. Evden çıkana kadar o şarkılar size enerji verecek ve güne içiniz dolu dolu başlayacaksınız.

Tek yaşıyorsanız çiçeğinize, diş fırçanıza, kitabınıza günaydın diyebilirsiniz. Evden bu şekilde çıkarsanız gün içindeki olumsuzluklar gözünüze çok batmamaya başlayacak. Denemeden bilemezsiniz!

96

Hastalıklara Karşı Önlem Al!

Baharın günübirlik ısı değişimleri vücudunuzda dengesizliklere yol açabilir. Bunun için bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek besinler, probiyotik yoğurtlar veya bol meyve tüketebilir, alerjininizin olduğu şeylerden uzak durmaya çalışabilirsiniz.

bdf

Yapılacaklar Listesi!

Havaların ısınmasıyla günler hep aktif geçmeli gibi düşünebilirsiniz. Ama diğer aylarda olduğu gibi sorumluklarımız, işlerimiz tüm hızıyla devam etmekte. Bu rehavete kapılıp yapılacakları ertelememek için haftalık yapılacaklar listesi yapabilirsiniz. Bu liste sizde bir sorumluluk bilinci yaratıp, yapmadığınızda sizi rahatsız edecektir ve işlerinizi aksatmadan yapmanızı sağlayacaktır.

Untitled-852

Giydikleriniz Ruhunuzu Besliyor!

Kendinize gösterdiğiniz özen gün içindeki özgüveninizi, motivasyonunuzu arttırır. Mevsim şartlarına uygun giyinmek de önemlidir; çok sıkı, terletecek naylon içerikli giysiler ya da üşütecek kadar ince giysiler tercih etmemelisiniz. Pamuklu, vücudun hava almasını sağlayan, gerektiğinde çıkarılıp yeniden giyilebilecek giysiler tercih etmek, sizi gün içinde de daha taze ve dinç hissettirecektir.

bhvg

Doğanın Sunduklarını Hobi Edinin!

Ne yazın kavurucu sıcağı ne de kışın donduran soğuğu var. Açık havada yapılabilecek aktiviteler için işte en güzel zamanlar. Kendinize, ruhunuza uygun bir hobi veya aktivite bulup bu doğru mevsimde bunların keyfini çıkarabilirsiniz.  Toprağa dokunmak her zaman negatif enerjinizi alacaktır, bahçeyle uğraşmak, piknik yapak, yalın ayak çimlerde gezmek için tam zamanı. Bedeninizi de aktif tutmak lazım; sabah/akşam yürüyüşlerine çıkabilir, imkanınız varsa at binebilirsiniz.

 852

 

Özgün İçerik: Sıla Yıldırım

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.