Öğrenci Kariyeri Banner

Endüstri Mühendisliğinde ERP'nin Önemi

Endüstri Mühendisliğinde ERP'nin Önemi
Kurumsal kaynak planlama sistemleri (Enterprise Resource Planning Systems-ERP), işletme faaliyetlerini ve karar alma süreçlerini desteklemek amacıyla kurulan; bünyesinde çeşitli yazılım ürünlerini barındıran sistemlerdir.

ERP Sisteminde en temel fonksiyonlar üretim, finans, dağıtım, insan kaynakları, satış ve
pazarlama, envanter yönetimi, satın alma, kalite ve proje yönetimidir. Bu genel kurumsal fonksiyonlara ek olarak değişik sektörlerin (hastane yönetimi, öğrenci yönetimi veya perakendecilikte yüksek hacimli ambar yönetimi) ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.

[gallery ids="65324"]

ERP Sistemi içerisinde yer alan “Kurumsal” kelimesi, belirli bir ürün veya hizmete yönelik faaliyet gösteren bir kurumun tüm fonksiyonlarını içermektir. ERP Sisteminin felsefesi bir bütünü oluşturan parçalar ve bu bütünün kendisini oluşturan parçalardan daha büyük olması üzerine kurulmuştur. Bu felsefeyi temel alan ERP Sistemleri, kurumlarda daha önce birbirinden bağımsız yapılan işlevleri birbirine entegre olarak çalışan parçalar olarak ele alır ve her türlü kaynağın (Malzeme, işçilik, muhasebe, makine) verimliliğini maksimuma çıkarmayı hedefler. Diğer bir bakış açısıyla, ERP Sistemleri merkezi olarak saklanan verilerden elde edilen bilgilerin zamanında ve doğru makamlara iletilmesini sağlar.

[gallery ids="20299"]

 

ERP sektörü hızla büyürken, beraberinde ciddi bir kaliteli iş gücü ihtiyacı doğruyor.  Bu iş alanında ise en çok tercih edilen meslek dalı Endüstri Mühendisliği olarak karşımıza çıkıyor.

Endüstri Mühendisleri, olaylara, hatta hayata bile, içgüdüsel olarak çok geniş bir çerçeveden bakarlar. Böylece problemlerin kaynağını rahatlıkla yakalayabilirler. Endüstri Mühendisleri sürekli sorgularlar. Bu yüzden sorunlara rahatlıkla çözüm üretebilirler.

[gallery ids="11876"]

Problemlere çözüm olarak sunulan ERP yazılımlarının kurulumu ve yönetilmesi aşamalarında, Endüstri Mühendisleri kilit roller üstlenir. Çünkü ne zaman bir sorun çıksa, o ERP projesini yürüten Endüstri Mühendisi ortaya çıkar ve soruna mutlaka bir çözüm üretir. Hatta o projede yeri geldiği zaman muhasebeci, yeri geldiği zaman depocu, yeri geldiği zaman planlamacı yeri geldiği zaman da makinenin başındaki işçi bile olmayı çok iyi bilir.

Özgün İçerik: Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.