Öğrenci Kariyeri Banner

2019 Yılı Dünya'nın En Çok Ziyaret Edilen 10 Ülkesi

2019 Yılı Dünya'nın En Çok Ziyaret Edilen 10 Ülkesi

Dünya düşük maliyetli uçak yolculuğu ve teknoloji özellikle sosyal medyayla birlikte daha bağlantılı hale gelmesiyle dünyayı gezen turist sayısı da artıyor. Dünya’nın en çok ziyaret edilen ülkeleri nerelerdir?

Ama insanlar hangi ülkeleri ziyaret etmekten hoşlanıyor ve en çok ziyaret edilen ülkeler hangileridir?

Araştırmamız yılda en çok ziyaret edilen turist çeken ülkeleri göstermektedir, bu yüzden kalabalıkları popüler yerlere etiketleyebilirsiniz veya daha sessiz yerleri bulmak için onları tamamen geçebilirsiniz.

 Dünya’nın En Çok Ziyaret Edilen Ülkeleri

10. Tayland yılda 35,4 milyon ziyaretçi

Kumsalları, harika mutfağı ve sıcakkanlı yerlileri, Tayland’ın her yıl en çok ziyaret edilen yerlerden biri olmasını sağlıyor.

Buna “1000 Gülümsemenin Ülkesi” diyorlar ve giderek artan sayıya göre turistler buraya gelmekten mutlu görünüyor. Koh Samui gibi adalar özellikle güzel ve Instagramda paylaşılabilir.

9. Almanya-37.5 milyon

Avrupa’nın merkezinde yer alan ve dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilere çok şey sunan ekonomik güç merkezidir. Büyük modern şehirlerden ormanlara, ortaçağ şehirlerine ve sanayiye, ikonik başkent Berlin de dahil olmak üzere Almanya’ya gelmek için sonsuz neden bulunmaktadır. Berlin’deki bazı harika yerler instagramda paylaşılabilir.

8. Türkiye-37.6 milyon

Türkiye, Doğu ve Batı her zaman arasındaki köprü konumundadır ve kumsallarına, zengin dağlarına ve büyük kalabalık şehirlerine turistleri çekmektedir.

Tek bir potada eriyen kültürü ve harika yemekleri ziyareti keyiflendirir. Instagramda  en çok paylaşılan 7 yer İstanbul’dadır.

7. İngiltere-37.7 milyon

İngiltere, başkent Londra'nın turizm büyümesi için itici bir güç olmasıyla küresel sahnede her zaman güçlü bir varlığa sahip olmuştur. Kraliyet ailesi, sporları, kültürü, müzeleri ve zengin ve sahil şeridi dünyanın her yerinden insanı cezbetmektedir. Instagramlanabilir en çok 7 yer Brighton’dadır.

6. Meksika-39.3 milyon

Dünya’nın en  güzel kumsallarından birkaçına sahip olmasıyla, iyi vakit geçirmeyi seven çoğu insan tarafından sevilen yemekleriyle Meksika Dünya’da en çok ziyaret edilen 10 ülke arasında yer almaktadır. Ayrıca uygun fiyatlarıyla da dikkat çekmektedir. Instaragramlanabilir en çok 7 yer Cancun’da yer almaktadır.

5. İtalya-58.3 milyon

İtalya’yı sevmemek? Harika tarihi, dünya çapında sevilen ve yenilen yiyecekleri, tutkulu yerel halkı ve nefes kesen manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. İtalya’nın ziyaret edilme nedenleri sonsuzdur. En çok Instagramramda paylaşılabilir  yerler Milan’dadır.

4. Çin-60.7 milyon

Muhtemelen Dünya’nın en büyük ülkesini, turist olmak ve dünyayı ziyaret etmek olarak düşünürsünüz ama Çin’e gelen turist sayısı artıyor. İnsanların en çok ziyaret ettikleri ülkelerden biri olan Çin ekonomik bir güç ve kültürel ve kalabalık modern şehirleri de dahil olmak üzere ziyaret etmek için birçok neden sahiptir. Instagramlanabilir 7 yer Beijing’tedir.

3. ABD-76.9 milyon

Amerika bir turistin isteyebileceği her şeyi sunan hayaller ülkesidir.50 farklı eyalette, dünyanın en çok bilinen şehirlerinin yanı sıra dikkat çekici manzara ve doğasıyla karşılaşacaksınız. Teksas, Amerika’daki en instagramda paylaşılabilir noktadır.

2. İspanya-81.8 milyon

Hayatın nasıl iyi yaşanabileceğini bilen İspanyollar her zaman küresel turizmi ekonomilerinin önemli bir parçası olarak görmüşlerdir. Güneşli iklimi ve kumsalları ile bilinen ve uygun fiyatları harika yiyecekleri ve birçok şey  için gidilecek rüya ülkedir. En instagramlanabilir yerler Madrid’tedir.

1. Fransa-86.9 milyon

Dünya’nın en çok ziyaret edilen ülkesi ve nedenini anlamak zor değil. Tartışmasız dünyanın en iyi yemekleri, harika kayak yerleri, tertemiz kumsalları ve genel yaşam tarzı ile dünyanın her yerine insanı kendine çekmektedir. Paris ‘in değerli bir mücevher olduğunu kabul edersek neden listenin başında olduklarını anlamak zor değil. Instagramda paylaşılabilir  7 yer Cannes’tedir.

Kaynak

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.