Öğrenci Kariyeri Banner

En Değerli 10 Start-Up Projesi

En Değerli 10 Start-Up Projesi

1)Toutiao: Pekin merkezli ByteDance şirketinin temel ürünü olan haber ve bilgi platformudur. Şu sıralar 152 milyonu aşan kullanıcıya sahip, Şirket’in değeri 75 milyar ABD dolarına ulaşmayı başardı.

2)Didi Chuxing: Pekin merkezli Çin’de hizmet veren bir ulaşım ağı şirketidir. Telefon üzerinden araç ve taksi kiralama hizmeti vermektedir. Değeri 56 milyar ABD dolarıdır.

3)Stripe: San Francisco merkezli şirket birey ve işletmelerin internet üzerinden ödeme yapmalarına ve almalarına olanak sağlamaktadır. Değeri 36 milyar ABD dolarıdır.

4)SpaceX: Merkezi ABD’nin Kaliforniya eyaletindedir. Bir uzay taşımacılığı şirketi olan SpaceX’in şu anki değeri 33,3 milyar ABD dolarıdır.

5)Airbnb: Merkezi Kaliforniya ve San Francisco olan şirket bir Amerikan online pazardır. Airbnb özellikle aile yanı konaklamaları ile öne çıkar. Şu anki değeri yaklaşık olarak 18 milyar ABD dolarıdır.

6)Kuaishou: Pekin merkezli Çin video paylaşım uygulamasıdır. Çine ek olarak diğer pazarlarda da önemli bir başarı sağlamıştır. Yurtdışı pazarlarında sıklıkla “Kwai” olarak anılır. Şu an değeri 18 milyar ABD dolarıdır.

7)One 97 Communication: Hindistan’ın Nodia merkezli bir Hint e-ticaret ödeme sistemli uygulamasıdır. Finans, ekonomi vb. alanları takip etmenize olanak sağlar. Değeri 16 milyar ABD dolarıdır.

8)Epic Games: Kuzey Carolina merkezli bir video oyun geliştirme uygulamasıdır. Daha çok Gears of War serisiyle tanınır. Değeri 15 milyar ABD dolarındadır.

9)Djı: Çin merkezli bir teknoloji . Sivil insansız hava araçları, uçuş platformları, kameralar üretmektedir. Değeri 15 milyar ABD dolarıdır.

10)Grab: Singapur merkezli Queenstown’da bulunan çok uluslu bir sürüş şirketidir. Şirket taşımacılık ile birlikte mobil uygulamasında gıda dağıtım ve mobil ödeme hizmetleri sunmaktadır. Şu anki değeri yaklaşık 14,3 milyar ABD dolarıdır.

KAYNAK: http://www.wikipedia.com


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.