Öğrenci Kariyeri Banner

En Başarılı 10 Zamanda Yolculuk Filmi!

En Başarılı 10 Zamanda Yolculuk Filmi!

Bilim-kurgu ve zamanda yolculuk temalı filmleri sevenler buraya. İzleyenler ve film eleştirmenlerinden tam not alan, şimdiye kadar en beğenilen 10 zamanda yolculuk filmini sizler için derledik.

İşte en başarılı 10 zamanda yolculuk filmi:

10- ARQ (2016) - IMDb: 6.3

Bir çift, evlerindeyken bir çetenin saldırısına uğrar fakat bu çift ile çete bir zaman döngüsünde mahsur kalır. Bunun farkına varan çift her döngüde karşı tarafın hamlelerine biraz daha hâkim hâle gelir ve yaşama ihtimallerini artırırlar.

9- Primer / Kapsül (2004) - IMDb: 6.8

Gelmiş geçmiş en beyin yakan filmlerden biri olan Primer, iki mühendisin bir garajda tesadüfen zaman makinesi icat etmesi sonucunda meydana gelen olayları anlatıyor. 

8- Triangle / Şeytan Üçgeni (2009) - IMDb: 6.9

Film bir grup insanın bir yat gezisine çıkmasıyla başlıyor. Ancak eğlence için çıktıkları bu gezi sırasında bir fırtına çıkıyor ve yatı terk etmek zorunda kalıyorlar. Asıl olaylar, grubun sığınabilecekleri büyük bir gemi bulmasından sonra başlıyor.

7- Timecrimes / Suç Zamanı (2007) - IMDb: 7.1

Ana karakterimiz Hector, dürbünüyle etrafa bakarken ormanda gezen çıplak bir kız görüyor. Yardımcı olmak ve neler olduğunu anlamak için oraya gittiğinde ise kızı kayaların üstünde yatarken buluyor. Bu sırada yüzü bandajlarla sarılı bir adam elindeki makasla Hector’u kolundan bıçaklıyor.

6- Looper / Tetikçiler (2012) -  IMDb: 7.4

Film gelecekte geçiyor. Bu karanlık gelecekte mafya, tuttuğu kiralık katilleri senelerce kullanıp en sonunda gelecekten geçmişe gönderiyor. Böylece geçmiş versiyonlarına gelecekteki versiyonlarını öldürtüyorlar. 

5- Source Code / Yaşam Şifresi (2011) - IMDb: 7.5

Colter Stevans (Jake Gyllenhaal), bir anda kendini başka birinin bedeninde buluyor. Ancak daha kötü bir durum var ki bir bombacıyı bulması için yalnızca 8 dakikası var.

4- Predestination / Zamanın Ötesinde (2014) - IMDb: 7.5

Filmde zamanda gezinip suçları engellemeye çalışan ajanların yaşadıkları ele alınıyor. Ethan Hawke tarafından canlandırılan ana karakter de bu ajanlardan biri. The Barkeep, kendini sürekli atlatmayı başarmış bir düşmanın peşinde.

3- About Time / Zamanda Aşk (2013) - IMDb: 7.8

Domnhall Gleeson’un oynadığı Tim Lake isimli ana karakter bir gün zamanda yolculuk yapabileceğini öğreniyor. Karakterin zamanda yolculuk yeteneği aslında ailesindeki erkeklere özgü bir özellik.

2- Arrival (2016) - IMDb: 7.9

1- Tenet (2020) - 7.4


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.