Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'dan Tesla'da Çalışmak İsteyenlere Şunu Dedi: "Lise Mezunu Bile Olsanız Önemli Değil!"

Elon Musk'dan Tesla'da Çalışmak İsteyenlere Şunu Dedi: "Lise Mezunu Bile Olsanız Önemli Değil!"
SpaceX ve Tesla gibi büyük şirketleri yöneten Elon Musk, dünyanın en başarılı iş adamları arasında gösteriliyor. Twitter'da takipçileriyle sürekli etkileşim halinde olan Musk, zaman zaman gelen soruları yanıtlamayı da ihmal etmiyor.

Alec Palm adında bir Twitter kullanıcısı; Elon Musk'a gönderdiği tweette, 'Hâlâ üniversite diploması istemiyor musunuz?' şeklinde bir soru yöneltti. Elon Musk ise gelen soruya, 'evet' yanıtını verdi.

Elon Musk Pazar günü attığı bir tweette ise şunu belirtti: "Bir üniversite derecenizin olup olmaması Tesla'da çalışmanızı engellemez!"

Musk, Tesla’nın yapay zeka ekibini işe almak için Twitter’ı kullanıyor.
 ss




Dahası, Tesla’nın yapay zeka bölümünde çalışmak belirli bir derece gerektirmiyor.

Tesla’nın patronu Elon Musk’ın 2 Şubat’ta Twitter’da yaptığı açıklamada, “Bir doktora kesinlikle gerekli değildir” dedi.

Bunun yerine Musk, yapay zekanın “derin bir anlayışına” sahip olanları arıyor. Eğitim geçmişiniz önemsiz olsa da,” tüm adaylar “sert kodlama testini geçmelidir görüşünde.
Derecelerin önemsizliği hakkındaki görüşünü Alman otomotiv yayını Auto Bild ile yaptığı 2014 röportajında Musk, “Hiç bir üniversite diplomasına, hatta liseye bile gerek yok. Eğer birisi büyük bir üniversiteden mezun olduysa, bu onların harika şeyler yapabileceğinin bir göstergesi olabilir, ancak durum böyle olmayabilir. Diyelim ki Bill Gates veya Larry Ellison, Steve Jobs gibi insanlara bakarsanız , bu adamlar üniversiteden mezun olmadılar, ancak onları işe alma şansınız olsaydı, elbette bu iyi bir fikir olurdu ”dedi.






Musk, “olağanüstü yetenek kanıtı” aradığını söyledi. Olağanüstü bir başarının geçmişi varsa, bunun geleceğe devam etmesi muhtemeldir ”dedi.

Tesla, kendi kendine giden araç hırsları üzerinde çalışmak için yapay zeka yeteneğine ihtiyaç duyuyor. Tesla’nın araçları, Tesla’nın web sitesine göre , gelecekte bazı mevcut otomatik pilot özellikleri ve “tam otomatik sürüş yetenekleri” sunmak için gerekli donanım ile üretildi . Donanımın, kendi kendini süren bir araç olarak çalışabilmesi için bir güne kadar çeşitli yazılım yükseltmelerine sahip olması gerekir.

Musk, 2 Şubat’ta Tesla yapay zekası ve otopilot ekibi ile evinde “süper eğlenceli” bir parti düzenleyeceğini de tweetledi.

Parti yaklaşık bir ay içinde olacak ve davetiyeler “yakında” postaya gönderilecek, dedi.

 

Kaynak 


Özgün Çeviri: Tamay Ün


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.