Öğrenci Kariyeri Banner

Eğitim Hayatınıza Yurtdışında Devam Etmek İçin Atmanız Gereken 5 Kolay Adım

Eğitim Hayatınıza Yurtdışında Devam Etmek İçin Atmanız Gereken 5 Kolay Adım
Türkiye'de ne kadar özel eğitim alıp dil kurslarına gitsek, sertifika programlarına katılsak da hiçbirinin toplamı yurtdışında kazanılan tecrübelere yetmiyor. Gelecek bizim elimizdeyse eğer, neden onun her bir basamağını biz kendimiz seçmeyelim? :) O zaman: "Geleceğini sen seç, bir adım öne geç!" diyerek hangi yolları izlememiz gerektiğine bakalım.

1)Tam Olarak İstediğin Yurtdışı Macerası Hangisi?

graduate study expo

Öncelikle vermen gereken bir karar var. Yurtdışına hangi eğitim için gitmek istiyorsun? Lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora için mi? Yoksa yaz okulu, sertifika programları, dil okulu, dil sınavlarına hazırlık için mi? Bu kararını netleştirdikten sonra konuyla ilgili araştırmalarını filtreleyebilirsin.

2)Ne Kadar Süre Yurtdışında Kalmayı Düşünüyorsun?

The-Downsides-of-Living-Abroad

Bu maceran için aklında ne kadarlık bir süreyi yurtdışına ayırmak var? Sertifika programı, dil okulu gibi kısa diyebileceğimiz bir yol mu yoksa tüm bir lisans hayatını ayırmak isteyeceğin kadar uzun süreli bir maraton mu düşünüyorsun? Bununla ilgili aklında net bir tablo belirleyip araştırmalarını ona göre yapmalısın.

3)Kariyer Hedefin Ne?

kariyer_hedefin_ne

İlerleyen yıllarda kendini ne konularda geliştirmiş görüyor, hangi adımları attığın için kendinle gurur duyuyorsun? Hayalindeki kariyer hedefine ulaşman için somut olarak atman gereken adımlar hangileri? Bu hedefine giden yolun diğer kariyer yolları gibi sıradan olmaması için bir yurtdışı macerası süper olmaz mıydı? O zaman yapılacaklar listemize yurtdışını şimdi kesin olarak yazıyoruz. :)

4)Sana Yardımcı Olacak Kurumu Seç!

img8

Yurtdışında geliştirmeye başlayacağın kariyer hayatı tabii ki sadece vize+uçak bileti almaktan geçmiyor. Bu konuda alanında profesyonelleşmiş kurumlarla iletişime geçmek sana artı bir değer katacak ve kararlarını daha oturaklı almanı sağlayacak.

5)Yurtdışı Eğitim Fuarlarına Katıl!

poster-SE-bayrak

4. maddeyi okuduktan sonra: "Her bir kurumu ayrı ayrı arayıp, şirketlerine giderek görüşemem ki canım! Benim o kadar vaktim yok!" dediğini duyar gibi olduk. :)

Öyleyse yurtdışı eğitim fuarına katıl! Hem yurtdışından gelecek eğitim kurumlarıyla yüz yüze görüşme fırsatı yakala hem de fuar süresince sunacakları burs ve indirimlerden yararlanma şansını yakala!

Yurtdışından lise ve üniversite yetkilileriyle tanışmak ve bilgi almak, burs ve indirim fırsatlarından yararlanmak ve bambaşka bir kariyer yoluna koyulmak için seni çok güzel bir fuar bekliyor!

11-18 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’da Yurtdışı Lise ve Üniversiteler Fuarı düzenleyecek olan StudyExpo, harika bir kariyer yoluna çıkartmak için seni fuarlarına bekliyor!

Kariyer hedeflerini yakalaman için tek yapman gereken StudyExpo’ya gelmek! Geleceğini sen seç, bir adım öne geç!

Fuar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.