Öğrenci Kariyeri Banner

e-Devlet'te En Çok Değiştirilen Ad ve Soyadlar Belli Oldu!

e-Devlet'te En Çok Değiştirilen Ad ve Soyadlar Belli Oldu!

Geçtiğimiz günlerde alınan kararla birlikre ad soyad değişikliği tarihihi 24 Aralık'a kadar uzatılmıştı. Şimdiye kadar 400 binin üzerinde kişinin faydalandığı hizmette en çok değiştirilen isimler açıklandı.

Geçtiğimiz gün alınan kararla birlikte ad soyad değişikliği e-Devlet üzerinden 24 Aralık'a kadar uzatıldı. O tarihe kadar bu hizmetten yararlanabileceği söylenen vatandaşlar dünden bu yana e-Devlet'e akın etti ve hatalı isimlerinin düzeltilmesi için başvuruda bulundu.

Yalnızca Bir Kereliğine Değiştirilebiliyor!

433 bin 488 kişinin faydalandığı belirtilen bu hizmette en çok düzeltilen isimler; Yunis, Memet, Rabiye, Hava, Esme, Ümüt, Sümeyya, Firdes, Perişan ve Sadet oldu.

Kanuna göre hiçbir mahkemeye gerek olmadan yalnızca bir kereye mahsus yazım ve imla hatası bulunan isimler doğrudan il ve ilçe idare kurulunun kararıyla değiştirilebiliyor. e-Devlet'teki yeni hizmetin diğer önemli kısmı, yalnızca yazım ve imla hatası değil, toplum tarafından gülünç karşılanan ve genel ahlaka uygun olmayan isimlerin de değiştirilebilecek olması.

En çok değiştirilen soyadları arasında ise; Çoşkun, Uğuz, İşik, Çinar, Top, Kör, Aydin, Dalkıç, Turğut ve Kahriman yer alıyor. En çok ad soyad değişikliğinin yapıldığı şehir ise İstanbul oldu. İstanbul'u sırasıyla Ankara, Diyarbakır, Antalya, Adana ve Bursa takip ediyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.