Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın İlk Katlanabilir Ekranlı Bilgisayarı Çıktı

Dünyanın İlk Katlanabilir Ekranlı Bilgisayarı Çıktı
Teknoloji firmalarının katlanabilir ekranlı cihaz yarışı tam gaz devam ediyor. Lenovo, dün düzenlediği etkinlikte dünyanın ilk katlanabilir ekranlı bilgisayarını duyurdu.

Seyahat ederken veya hareket halinde geniş ve konforlu bir ekrana erişmenin elverişsiz hatta imkansız olduğu belirten Lenovo aynı zamanda uzaktan çalışmanın 2008'den 2016'ya kadar %140 arttığını ve gittikçe artmaya devam ettiğini vurguladı. Böyle bir durumda çalışanların her türlü şartta işlerini rahatça yerine getirebilmesi için ergonomik cihazların önemi ortaya çıkıyor.

foldable

Geliştirilmesi üç yıl süren ve şu anda prototip aşamasında olan cihaz 2020 yılında pazara sunulması planlanıyor.

Teknik özelliklere bakacak olursak cihaz 13.3 inç, 2K çözünürlük sunan 4:3 ekran formatında LG 'nin yapmış olduğu katlanabilir OLED ekran teknolojisini kullanıyor. Android işletim sistemli cihazların içerisinde bulunduğu katlanabilir ekran savaşında Lenovo, Windows işletim sistemi ile boy gösteriyor.

zzz790445

Gücünü Intel işlemciden alan Thinkpad X1 ailesinin yeni üyesi, Lenovo yöneticilerinin açıklamalarına göre tam şarj ile bir günlük batarya performansı sergiliyor.

 

Kalem ve harici klavye ile birlikte gelen cihazın fiyatı ve çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

Dünyanın ilk katlanabilir ekranlı bilgisayarını görmek için TIKLAYIN

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.