Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Güzel Gün Batımı Manzaraları

Dünyanın En Güzel Gün Batımı Manzaraları

1. Santorini, Yunanistan

Santorini, en çok göze çarpan turistik yer olarak ön plana çıkıyor. Ege Denizi’nde bulunan küçük Yunan adası, yüksek kayalıkları ve beyaz badanalı evleriyle çok fazla rağbet görüyor. Ayrıca Santorini'de büyük şehirler gibi ışık kirliliği olmadığı için muazzam bir manzaraya sahip.

2. Bali, Endonezya

Bali inanılmaz gün batımıyla isim yapmış durumda. Özellikle Jimbaran Plajı gibi batı kıyısındaki plajlarında ve deniz kıyısındaki barlarında güneşin batışını izleyerek bu manzarada keyif yapabilirsiniz. 

3. Hawaii, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en iyi gün batımlarının çoğu, Haleakalā milli parkı da dahil olmak üzere Hawaii’de bulunmaktadır. Ancak Aloha Eyaleti aynı zamanda dünyanın en iyi plajlarından bazılarına da ev sahipliği yapmaktadır. Kohala Sahili’nin ışıl ışıl beyaz kumları, Pasifik Okyanusu’nun pembe, sarı ve turuncunun parlak tonlarına dönüşmesini izlemek için şahanedir.

4. Rio de Janerio, Brezilya

Rio, gün batımını izlemek için birçok harika manzara sunan, dramatik zirveler ve güzel plajlarla çevrili bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Sugarloaf Dağı’nın tepesinden harika panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca Copacabana ve Ipanema plajlarındaki müthiş manzaraların keyfini sürebilirsiniz.

5. Büyük Kanyon Ulusal Parkı, ABD

Büyük Kanyon Ulusal Parkı, Kolorado Nehri çevresinde bulunan birçok renge sahip Büyük Kanyon’u içinde barındırmaktadır. Kolorado Nehri ise 466 kilometre uzunluğunda ve 1600 metre derinliğindedir. Ek olarak kanyonun el değmemiş doğası harika bir gün batımı manzarası sunmaktadır.

6. Angkor Vat, Kamboçya

Kamboçya’da bulunan Angkor Vat, 1115-1145 yılları arasında yapılan bir tapınak şehirdir. Tapınak şehrin çevresindeki yeşillik ve yanı başındaki nehir harika bir görüntü oluşturmaktadır. Ayrıca Angkor Vat’ın da eşsiz bir mimarisi vardır.

7. Key West, ABD

Key West, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Florida Keys isimli adalar grubunun bir parçasıdır. 6.4 kilometre uzunluğundaki ada, 3.2 kilometre genişliğine sahiptir. Key West, okyanusun maviliğini ve adadaki ağaçların yeşil rengini eşsiz bir şekilde harmanlamaktadır. Aynı zamanda harika bir gün batımı manzarası sunmaktadır.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.