Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın Eğitim Gündeminde Neler Var?

Dünyanın Eğitim Gündeminde Neler Var?
Geçen haftalarda eğitim gündeminde dünyada öne çıkan konular arasında Almanya ve Kenya ortaklığında Nairobi’de kurulacak üniversite vardı. Ayrıca Kanada Dışişleri Bakanlığı’nın bir araştırması uluslararası öğrencilerin ekonomiye ne gibi katkılar sağlayabileceğini ortaya koydu. Çin ise dünyada yabancı öğrencileri kendine daha çok çekebilmek için çalışmalarına ara vermiyor. Son olarak ülkenin lider üniversitelerinden Tsinghua’da hafifletilen başvuru koşulları dikkat çekti. İşte geçen haftalardan bazı öne çıkan başlıklar:

KENYA’YA ÜNİVERSİTE

ALMANYA: Almanya’nın finansal desteğiyle Kenya’nın başkenti Nairobi’de Doğu Afrika-Almanya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kuruluyor. 10 yılda 5 bin öğrenciye ulaşması planlanan üniversitenin bölgesinde öne çıkan kurumlardan biri olması hedefleniyor. Kenya Eğitim Bakanlığı ve Almanya Büyükelçiliği arasındaki anlaşmaya göre Almanya müfredat geliştirme, öğretmen eğitimi, Almanca dersi içeriğinin hazırlanmasında da Kenya’ya destek verecek.

10 MİLYAR DOLARLIK KATKI

KANADA: Kanada Dışişleri Bakanlığı’nın araştırması uluslararası öğrencilerin ekonomiye katkısını gösterdi. ‘Kanada’da Uluslararası Eğitimin Ekonomik Etkileri’ raporuna göre 2014’te uluslararası öğrenciler ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasına 9.3 milyar dolar katkıda bulundu. 2012’de bu 4.9 milyar dolar civarındaydı. Yaşam masraflarının yanı sıra aile ziyaretleri de dikkate alındı.

KOŞULLAR HAFİFLİYOR

ÇİN: Ülkenin en iyi üniversitelerinden Tsinghua, uluslararası öğrenciler için başvuru kriterlerini hafifletiyor. Buna göre 2017 sonbaharından itibaren Ulusal Yükseköğretime Giriş Sınavı zorunluluğu uluslararası öğrenciler için kaldırılacak. Ayrıca Çinçe Dil Yeterlilik Testi için seviye 4 düzeyindeki başvurular kabul edilecek.Ancak öğrencilerin bir akademik yılın sonunda seviye 5’e gelmesi gerekecek. Yeni düzenleme Çinli öğrencileri kapsamadığı için adaletsizliğe neden olacağı gerekçesiyle eleştiriliyor. Tsinghua, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) ‘Asya’nın En İyi Üniversiteleri Sıralaması’nda üçüncüydü.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.