Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyada Ortalama 1,5 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Olduğunu Biliyor muydunuz?

Dünyada Ortalama 1,5 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Olduğunu Biliyor muydunuz?
Sanal mecraların kullanımının artmasıyla birlikte siber saldırıların da meşhur olduğu dönemlerde siber güvenlik nedir ve siber güvenlik uzmanı ne yapar üzerine birtakım bilgileri sizler için derledik.

Öncelikle siber güvenlik dediğimizde aklımıza gelen ilk şey sanal ortamdaki her şeyin güvenliği demektir. Aslında siber güvenlik 3 kavramdan oluşur; gizlilik, bütünlük ve geliştirilebilirlik. Şuanda bulunduğumuz çağda saniyedekaç terabyte veri üretiliyor ve bu üretilen veriler sadece kurumları ilgilendirmiyor. Biz de gün içinde bir sürü işlem gerçekleştiriyoruz. Durum böyle olunca bu verilerin güvenliği ve korunumu da büyük önem arz ediyor.

Şimdi gelelim kendimizi nasıl siber güvenlik alanında geliştirebiliriz ve çalışma alanları nelerdir?

Çalışma alanları üçe ayrılır:

-Ağ Güvenliği: Bu alanda ağ cihazlarının satılması, kurulumu ve bu cihazların geliştirilmesi sağlanır. Ayrıca kullanılan ağın güvenliği ve korunumu sağlanır.

-Yazılım Güvenliği: Bu alanda yazılımcıların yazdığı kodların güvenliği denetlenir ve kurumda kullanılan sunucu mimarilerine hakim olunması gerekir. Kullanıcının bilgi yönetimi de gerçekleştirilir.

-Siber Güvenlik: Bu alan veri güvenliği, sosyal mühendislik gibi alanlara ayrılır.

Bu alanda çalıştığınız yere göre ister evden ister ofisten çalışabilirsiniz. Ama bu alanda da kendini geliştirmen için İngilizce şart. Bu alanda çalışmak için illa şu bölüm mezunu olmalısın diye bir şart da yok. Yani her şey sana bağlı.

Şunları da atlamayalım, siber güvenlik uzmanlığı geleceğin meslekleri listesinde ve şu anda dünyada ortalama 1.5 milyon siber güvenlik uzmanı açığı var. Bir düşünün deriz.

Özel İçerik: Soner Kartal

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.