Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Dönemleri Kabusunuz Olmasın

Sınav Dönemleri Kabusunuz Olmasın
Çalışma planınızı oluşturun

Çoğu insan başarılı insanların gündelik hayatta yaptıklarını kopyalar ama ne yazık ki bu yanlış bir politikadır. Her insanın çalışma prensibi farklıdır bundan dolayı kendi planınızı kendiniz yapın. Sizi sizden başkası bilemez.

Sorular sorun

1

Öğretim görevlileri size yardım etmek için varlar. Konulara çalışırken bir sorunla karşılaştığınızda sakın geçmeyin. Çözemediğiniz bir sorun, çözeceğiniz 10 sorundan daha iyi bir öğreticidir. Çözemediğiniz soruya yoğunlaştığınızda hatanızı göreceksiniz, farklı bir bakış açısı kazanacaksınız o yüzden sakın es geçmeyin.

Tekrar derslerine katılın

Sınavdan önceki son dersler genellikle tekrar dersi olarak yapılır. Sınava yönelik bilgi ağırlıklı olur. Öğretim görevlisi eşliğinde tekrar yapmak akılda kalıcılığı ve sorunlarınıza daha çabuk çözüm bulmanızı sağlar.

Erken başlayın

Günlük planlamayla çalışırsanız bütün konuları bir güne sıkıştırmış olmazsınız, sınavlara erkenden başladığınızda sakın kendinizi soğutacak hareketler yapmayın. Bir anda hızlı ve kapsamlı bir şekilde başlamayın sakın, motivasyonunuz kaybolabilir ve çalışmayı bırakabilirsiniz. Yavaş ve düzenli bir şekilde çalışın.

Grup çalışmalarına katılın

2

Arkadaşlarınız ile çalışmanız iyi gelebilir. Anlamadığınız bir bölümü anlayan arkadaşınız anlatması hem sizin için bilgiye sıcağı sıcağına sahip olan bir kişinin sizi tanıdığı ve kendisinin öğrendiği bir biçimden anlatacağı için, arkadaşınız için en iyi öğrenme yöntemi ise birine ders anlatıyormuş gibi çalışmak olduğundan arkadaşınız için de iyi bir çalışma olur. Tabi ki bunun tam tersi de olabilir.

Çalışma rehberinde olmayan şeyleri inceleyin

Eğitim kılavuzları her zaman kapsamlı değildir, sadece öğrenecek temel kavramların önerileri bulunur. Çalışma kılavuzunuzu amacına uygun kullanın; bir rehber olarak. Boşlukları ilgili bilgilerle doldurduğunuzdan emin olun.

Mola verin

Bir anda bütün konuları ezberleyemez veya anlayamazsınız. Önemli olan ise dengeli olmaktır. Kendinizi arada ödüllendirmelisiniz.

İyi dinlenmiş olun

İyi bir gece uykusu hakkında söylenecek çok şey var. Sınavlarınızda tamamen odaklanabilmeniz için iyi dinlenmiş olduğunuzdan emin olun.

Özel İçerik: Fatih Yılmaz

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.