Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyada 4 Gün Üst Üste Sıcaklık Rekoru Kırıldı!

Dünyada 4 Gün Üst Üste Sıcaklık Rekoru Kırıldı!

3 Temmuz'da dünya genelinde kırılan sıcaklık rekoru 4 gün üst üste kendini tazeledi. 

Küresel ortalama sıcaklığın 17,23 derece olarak ölçüldüğü 6 Temmuz “en sıcak gün" olarak kayıtlara geçerken, ortalama sıcaklıklar üst üste 4. kez rekor kırmış oldu.

Temmuz ve Ağustos Daha da Sıcak Olacak!

Dünya genelinde küresel ısınmanın etkileri her geçen gün daha fazla hissediliyor. ABD Ulusal Çevresel Tahmin Merkezleri tarafından aktarılan verilere göre; dünya genelinde sıcaklık ortalaması her geçen gün rekor tazeliyor. Sıcaklık ortalamasının 17,23 dereceye ulaştığı 6 Temmuz, dünya genelinde "en sıcak gün" olarak kayıtlara geçti. Böylece sıcaklık ortalaması art arda 4 gün rekor kırmış oldu.

Dünya genelinde sıcaklık ortalaması, 2016’dan bu yana ilk kez 17,01 dereceyle 3 Temmuz Pazartesi günü rekor kırmıştı. 4 Temmuz Salı ve 5 Temmuz Çarşamba günü 17,18 dereceye yükselen sıcaklık ortalaması art arda rekor seviyeyi görmüştü.

İklim bilimci Brian Brettschneider, Twitter'dan yaptığı paylaşımda geçtiğimiz haziran ayının dünya genelinde hava ve deniz sıcaklığı açısından kaydedilen en sıcak haziran ayı olduğunu açıkladı. Brettschneider, “El Nino” olarak bilinen hava olayının etkisini arttırmasıyla birlikte temmuz ve ağustosun daha da sıcak olabileceğini belirtti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.