Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Sanat Günü

Dünya Sanat Günü

   Her yıl Nisan ayının 15. Günü kutlanır. Sanat etkinlikleri düzenlenip cadde ve sokakların sanat eserleri ile süslendirildiği  bir gün olarak kabul edilir. 2012 yılı itibarıyla kutlanmaya başlanılmıştır.


fft99_mf5192896 indir (1)   images indir


     Türk  sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği  Başkanı Bedri Baykam, International Associations of Art (IAA)’nın 2011 yılında Meksika’da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katılmıştır. Baykam, toplantıda Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önerdi. Bu öneri çoğunluk oyu alarak, her yıl 15 Nisan tarihinde World Art Day (WAD) olarak kutlanılması kararı alındı.

2654_2      Leonardo, ressam, heykeltraş, düşünür, yazar, mucit, matematikçi, filozof gibi birçok sıfatı barındıran çok yönlü kişiliği ve sahip olduğu günümüz çağdaş sanat dünyasının disiplinlerarası çalışmalarının geçmiş ve aynı zamanda gelecekteki yüzü niteliğiyle, bu çok önemli gün için en uygun isim olarak herkesin onayını aldı.Kısacası  Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'da artık Dünya Sanat Günü kutlanır.

İlki 15 Nisan 2012 tarihinde yapılan kutlamalar İstanbul’da  bulunan Abdi İpekçi caddesinde kurulan sahnede yapıldı. Ayrıca Maçka Demokrasi Parkı'nda bulunan UPSD Sanat Galerisi'nde gerçekleşen Dünya Sanat Günü Sergisinin ardından 'Bring your own Bottle (Kendi Şişeni Getir)' partisi düzenlenmiştir. Türkiye'nin çeşitli illerinde ise bazı sanatsal etkinliklerle kutlanmıştır. İzmir’de sokak tiyatrosu, dans,müzik, resim, fotoğraf, heykel, seramik, sinema, müzik, bildiri, söyleşi, edebiyat ve tiyatro sanat dallarında kutlamalar ve gösteriler yapılmıştır.

"Bir millet sanata ehemmiyet vermedikçe büyük bir felakete mahkumdur."
M.Kemal Atatürk


Bugün sanata ilgi duyan, seven herkesin ‘Dünya Sanat Günü’ kutlu olsun.

Özel İçerik: Şevval Göker

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.