Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Çapında En Çok Talep Gören 10 Meslek!

Dünya Çapında En Çok Talep Gören 10 Meslek!

İş arama motoru Lensa, dünya çapında en çok talep gören ilk 10 mesleği açıkladı.

Uzmanlar tarafından internet verileri ve Google iş aramalarından derlenerek hazırlanan listede, en çok aranan 10 pozisyon sıralandı. Raporda, 2021 ve 2022 verileri karşılaştırarak en çok talep edilen ilk 10 meslek sıralanırken iş aramalarındaki yüzde artışı da hesaplandı.

İşte Dünya Çapında En Çok Talep Gören 10 Meslek:

1- Yazılım Kalite Güvence Analisti

Rapora göre yazılım kalite güvence analisti ilk sırada yer alıyor. Yazılımın hatasız olmasını sağlamak için yazılımı test eden yazılım kalite güvence analisti için taban maaş 58 bin 757 ila 71 bin 824 dolar arasında değişiyor. Ortalama taban maaş ise 64 bin 892 dolar.

2- Güneş Enerjisi Danışmanı

En çok aranan ikinci meslek ise, müşterilere güneş enerjisiyle çalışan ekipmanlar hakkında bilgi veren güneş enerjisi danışmanı oldu. Ortalama maaşları ise 49 bin 390 dolar.

3- Müşteri Hizmetleri 

Ölümsüz meslekler arasında yer alan müşteri hizmetleri, listenin üçüncü sırasında yer alıyor.

4- Meslek hemşiresi

Meslek hemşiresi pozisyonu yüzde 60'lık bir artışla en çok aranan dördüncü meslek oldu. Meslek hemşiresi için ortalama maaş 46 bin 050 dolar.

5- İş operasyonları uzmanı

İş operasyonları uzmanı pozisyondaki aramalarda yüzde 49'luk bir artış olduğu belirtilirken, bir iş operasyonları uzmanı için pozisyonlar genellikle 67 bin 782 dolardan başlıyor.

6- Dijital pazarlama uzmanı

Son yıllarda sık sık duyduğumuz dijital pazarlama uzmanlığına olan talep de oldukça yüksek. 

7- Veri analisti 

Dünya genelinde yedinci sırada veri analisti yer aldı.

8-Site güvenilirliği mühendisliği

Listede en çok talep gören sekizinci iş, üretim ortamında yazılım güvenilirliğini izlemek ve gözlemlemek için otomasyon araçlarını kullanan site güvenilirliği mühendisliği. Bu mesleğin maaşı yaklaşık 146 bin 783 dolardan başlıyor.

9- Bilgi güvenliği analisti

Yılda 106 bin 064 dolar maaş alan bilgi güvenliği analistliği listenin dokuzuncu sırasında yer alıyor.

10- Bulut mimarı

Listenin onuncu sırasında bulunan bulut bilişimi yöneten bulut mimarlığı maaşı da, bilgi güvenliği analistleri gibi 106 bin doların üzerinde para kazanıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.