Öğrenci Kariyeri Banner

Ders Çalışmaktan Zevk Almak!

Ders Çalışmaktan Zevk Almak!
Bugün, dünyanın en keyifli aktivitesinden bahsedeceğiz: Ders çalışmak! Evet, belki pek eğlenceli bir aktivite değil, belki hiç eğlenceli bir aktivite değil. Fakat hayatımızda önemli bir yere sahip olan okulumuzdaki derslerde bir devamlılık sağlamak istiyorsak az ve öz de olsa düzenli bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Madem ki bu bir gereklilik, tabi siz çalışmanın önemsiz olduğunu düşünüyorsanız başka, hiç değilse çalışma yerimizi, stilimizi biraz renklendirerek bu eylemi daha eğlenceli bir hale dönüştürelim. Motive olmaya hazırsak başlıyoruz!

İmkansız olmayan renkli bir program hazırla!Monthly-View1

Bu adımın eğlenceli kısmı tabi ki de ders programınızın güzel, renkli ve eğlenceli bir şekilde hazırlanıp panonuzda veya buna benzeyen bir yerde asılı olmasıdır. Şunu da belirtmek istiyorum ki, planınız haftalık olsun fakat her hafta aynı çalışma programını takip etmeyin. Her hafta, o hafta çalışmaya ihtiyacınız olan dersleri ve ne kadar çalışmanız gerektiğini göz önünde bulundurarak yeni bir program hazırlayın. Bu sizin için daha verimli olacaktır.

Renklendir!

hhhh_800x450

Renkler insanı motive eden en önemli unsurlardan birisidir. Ve bu ders çalışmayı eğlenceli hale getirme serüveninizde renklerden faydalanabilirsiniz. Bunun en basit yolu da renkli kalemlerden geçiyor. Piyasada inanılmaz güzel renkli kalemler var ve bu kalemler ile özet defterinizi, çalışma kağıtlarınızı renklendirebilir, böylece motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.

Farklı yerlerde çalışmayı dene!

38584657.studying_2991

Bu bazılarımızın dikkatini dağıtıyor olabilir, eğer dikkatinizi dağıtıyorsa direkt diğer maddeye atlayabilirsiniz. Biz diğerleriyle devam edelim. Farklı yerlerde çalışmak sıkılmanızı biraz olsun önleyebilir ve moda girmenizi sağlayabilir. Akıllara zor gelecek bir örnek verelim: Starbucks. Starbucks' ta hem kahvenizi yudumlarken sakin ve huzurlu bir şekilde dersinizi çalışabilir hem de Instagram hikayenize bir fotoğraf atabilirsiniz.

Az, öz, göz yormayan!

A-minimalist-desk-will-reduce-stress-according-to-research

Size tavsiyem; evde çalıştığınız süreç içerisinde çalışma masasında ders çalışın ve masanızın üstünde olabildiğince sade, az, öz ve göz yormayan parçalar olsun. Hatta kendinize bir tema bile belirleyebilirsiniz ( temadan kastım bir renk) . Mesela beyaz bir masanın üzerinde turkuaz - beyaz eşyalar kullanırsanız, inanılmaz huzur verici bir atmosfer yakalamış olursunuz. İşte bu alanda da minimalizmin verdiği huzur biraz devreye giriyor. Eğer masanızda gerekli gereksiz birsürü eşya olursa çok göz yorucu olacaktır, bu nedenle masanızın üzerindekileri en aza indirmeye çalışmalısınız.

Sevimli bir özet defteri edin!

oooooo

Çalıştığınız derslerden özet çıkarmak çok iyi bir yöntemdir. Bunu bir de renkli kalemler ve güzel bir defter ile yaparsanız isteğiniz daha da artacaktır. Ayrıca boş vakitlerinizde defterlerinize küçük çizimler yaparak motivasyonunuzu daha da arttırabilirsiniz.

Çalışmaya başlamadan önce kısa süreli bir yürüyüş yap!

sabah-saatlerini-tercih-edin,Kt231whgbkKAWATKbdSOAA

Bu maddeden çıkarmamız gereken sonuç bacaklarımızı hareket ettirmemiz gerektiği değildir, tabi ki bu yürüyüşü koşu bandında yaparsanız bir anlamı kalmaz. Temiz hava alabileceğiniz bir yerde müzik eşliğinde yapacağınız kısa bir yürüyüş zihninizi açar ve sizi çalışmaya hazır hale getirir.

Kendini ödüllendir!

Cupcakes-600x390-600x390_800x520

Çalışma planınızın sonunda sizi bekleyen bir ödül olduğunu bilmeniz sizi çalışmak için motive edecektir. Örneğin: kendinize fondü hazırlamak, sevdiğiniz bir diziden bir bölüm izlemek...

Özel İçerik: Ayşe Atar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.