Öğrenci Kariyeri Banner

Depresyonda Olduğunuzu Gösteren 7 Semptom!

Depresyonda Olduğunuzu Gösteren 7 Semptom!

Depresyon her insanda farklı şekilde seyretsede bazı ortak yönler vardır. Ancak bu hastalığın gösterdiği belirtiler her zaman o kadar açık olmayabilir. Depresyon, kalıcı bir üzüntü duygusuyla gelen bir duygu durum bozukluğudur. Erken teşhis ve tedavi bu hastalıkta çok önemlidir. Bu hastalığın 7 en belirgin özelliğine bakalım.

Depresyonda Olduğunuzu Gösteren 7 Semptom!

1. Sürekli Enerji Düşüklüğü

Uzun süre devam eden yorgunluk, uyuduğu halde yorgun uyanma ya da uyuyamama depresyonun en belirgin belirtileri arasındadır.

2. Odaklanma Problemi Yaşama

Günlük hayatımızda bazı durumlarda odağımızı kaybetmemiz normaldir. Ancak bu durum günlük aktiviteleri yerine getiremeyecek kadar sorun yaratıyorsa depresyona işaret edebilir.

3. Aşırı Derecede Endişeli Olmak 

Kaygı hayatımızın en normal duygularından biridir. Aynı zamanda insanı kamçılayan bir yanı da vardır. Ancak fazlası tam tersi bir etki yaratır. Kaygılarını kontrol edememe depresyona hatta anksiyeteye işarettir.

4. Sosyal Hayattan Kopmak 

İnsanlarla iletişim kurmaktan kaçıyorsanız, arkadaş buluşmalarını erteliyorsanız ve evden çıkmakta zorlanıyorsanız bunun nedeni depresyon olabilir. Depresyon, kişinin keyif aldığı aktiviteleri yerine getirmesini engeller.

5. Hijyene Önem Vermemek 

Depresyon yaşayan biri, çoğu kişiye kolay gelen günlük görevleri gerçekleştirmekte zorlanabilir. Bunun sebebi tembel olmaları değil, yataktan kalkacak enerjilerinin olmamasıdır. İyi bir günlük hijyen planı, enerji eksikliği söz konusu olduğunda çok zor ve bunaltıcı hale gelir.

6. Çok Uyumak ya da Hiç Uyuyamamak

Uyku, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı korumak için önemlidir. Uykusuzluk, depresyonun yaygın bir belirtisidir ve insanların yaklaşık %80’i depresyondayken uyku problemi çekerler. Aynı zamanda çok fazla uyumak da depresyonun belirtileri arasındadır.

7. Sinirlerini Kontrol Edememek 

Depresyon, içe dönük öfke olarak da adlandırılır. Depresyonda olanlar genellikle üzgün ve tükenmiş hissettikleri için kendilerine sinirlenirler. Küçük ve önemsiz durumlar hayatınızda gereksiz tepkilere neden oluyorsa, bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.