Öğrenci Kariyeri Banner

Depremin Ardından Her 5 Çalışandan Biri Evini Değiştirdi!

Depremin Ardından Her 5 Çalışandan Biri Evini Değiştirdi!

kariyer.net tarafından gerçekleştirilen Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması'na göre, çalışanların yüzde 89'u deprem endişesi yaşıyor. Araştırmaya katılanlar arasından çalışma modelinin uygun olması durumunda yaşadığı ili değiştireceklerin oranı yüzde 67.

'Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması'nın sonuçları yayınlandı. Araştırma, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin çalışma hayatındaki etkilerini gözler önüne seriyor.

Her 5 Çalışandan Biri Evini Değiştirdi!

1262 çalışan ve 1522 insan kaynakları profesyoneli ve şirket yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, İstanbul, İzmir gibi deprem riski bulunan illerde endişenin daha büyük olduğunu işaret ediyor.

Araştırma sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 89'u deprem endişesi yaşıyor. Deprem endişesinin özellikle kadınlarda ve İstanbul, İzmir illerinde yaşayanlarda daha belirgin olduğu görüldü. Katılımcıların yüzde 37'si yaşadığı evin depreme dayanıklı olduğunu, yüzde 19'u ise dayanıklı olup olmadığını bilmediğini belirtiyor.

Araştırmaya göre, her 5 çalışandan biri deprem nedeniyle evini değiştirdiğini ya da değiştirmeyi düşündüğünü dile getiriyor. Ev değiştirenlerin yüzde 59'u aynı ilde başka bir konuta, yüzde 35'i ise başka bir ile gittiğini ya da gideceğini söylüyor. Ev değiştirmeye engel olan sebeplerin başında ise yüzde 49 ile kira maliyetleri yer alıyor.

Çalışanların yaklaşık yüzde 30'u depremden sonra işini değiştirmeyi düşünüyor ve bu kişilerin çoğunlukla, İstanbul'da yaşayanlar ve 26-35 yaş aralığındaki erkek çalışanlar olduğu görülüyor.

Deprem sonrası çalışanlarda olumsuz duygu durumları da ağır basıyor. Araştırmaya göre, çalışanların yüzde 50'ye yakını kendini mutsuz, yorgun ve tükenmiş olarak ifade ediyor. Çalışanların yüzde 47'si çalıştıkları şirketin deprem bölgesi için aksiyon aldığını, yüzde 15'i ise bu konuda bilgisi olmadığını belirtiyor. 

Çalışanların yüzde 60'ı, şirketlerinin deprem bölgesi için aldığı aksiyonları yeterli bulurken, şirketlerinin aksiyonlarını yetersiz bulan çalışanların ise yüzde 70. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.