Öğrenci Kariyeri Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat; Kadın Üniversiteleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat; Kadın Üniversiteleri
G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Japonya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Mukogawa Kadın Üniversitesi'nde fahri doktora verildi. Erdoğan, Japonya'daki 80 kadın üniversitesini incelemesi için Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi'ne görev vereceğini belirterek, "Ülkemde de bunun adımını atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'da Mukogawa Kadın Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı aldı. Törende konuşan Erdoğan, AK Parti'nin geçmişine, mülteci sorununa, kadın haklarına ve Japonya ile ikili ilişkilere değindi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Japonya'da 80 üniversite kadın üniversitesi. Bu bizler için çok anlamlı. Bizde böyle bir şey yok. Olması halinde neler olur ayrı bir soru işareti. Japonya bu noktada çok önemli bir örnek ve şu anda çatısı altında bulunduğumuz üniversitede tabii hemen daha anaokulundan alıp ilk, orta, lise ve üniversite... Üniversitede 10 bin öğrenci, diğerlerinde de 2 bin öğrencinin olması ayrı bir anlam taşıyor. Bu vesileyle ben üniversite yönetimini, rektörü, senatosu, hepsini ayrı ayrı kutluyorum, tebrik ediyorum.

80 kadın üniversitesini incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını atacağız.

2019 senesini Japonya'da Türk kültür yılı olarak ilan ettik. Yıl boyunca Türkiye'nin zengin kültür mirasını Japonya'da tanıtacak pek çok faaliyet düzenliyoruz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.