Öğrenci Kariyeri Banner

Cinsiyet Ayrımından Doğan Maaş Farkını Kapatmak İçin 6 Milyon Dolar Harcayan CEO: Marc Benioff

Cinsiyet Ayrımından Doğan Maaş Farkını Kapatmak İçin 6 Milyon Dolar Harcayan CEO: Marc Benioff
Salesforce CEO'su Marc Benioff, şirketindeki ücret farkını kapatmak için istikrarlı bir şekilde çalışmakta.
130906111314-marc-benioff-salesforce-620xa

Erkekler ve kadınlar arasındaki maaş farkı maalesef hala günümüzde mevcut. ABD'de kadınlar erkeklere göre ortalama %21 daha az kazanmakta. Salesforce CEO'su Marc Benioff, bunu ortadan kaldırmak için milyonlarını harcıyor.
Gender-Pay-Gap

2015 yılında şirketi bir maaş çalışması yaptı ve bu çalışmanın sonucunda bazı değişiklik yapmaları gerektiğine karar verdiler. Böylelikle 3 milyon dolar harcayarak bu çalışmaya giriş yaptılar. Bir sene sonra, tekrardan maaşları incelemeye aldılar ve maaş farklarını tam olarak kapatabilmek için 3 milyon dolar daha ek harcama yapmaları gerektikleri sonucuna ulaştılar.
160411172430-us-gender-pay-gap-780x439

Benioff, artık maaşları düzenli olarak gözden geçirmeye söz verdi. Bu yaptıklarından dolayı "İş Dünyasında Kadının Küresel Şampiyonu" seçildi.

sab4494-750xx4256-2394-0-437

Dürüst olmak gerekirse, Benioff bu noktaya ikinci bir kişi olarak geldi. Öncesinde Deloitte'ten Rana Ghandour Salhab bu konuda çalışmalar yapmıştı.  Salhab ve Benioff gibi insanlar, kadınları daha fazla yönetici rollere koyabilmek için gerçekten çok sıkı çalışıyor.

Çeviri: Armoni Bayar
Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.