Öğrenci Kariyeri Banner

Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü Alan Türk Oyuncu Merve Dizdar’ın Rol Aldığı En İyi Film ve Diziler!

Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü Alan Türk Oyuncu Merve Dizdar’ın Rol Aldığı En İyi Film ve Diziler!

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üstünde filminde gösterdiği oyunculukla Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü Türk oyuncu Merve Dizdar'ın oldu. 

Merve Dizdar kariyerinde oldukça farklı diziler ve filmlerde rol aldı. Başarılı oyuncu hem dizi hem film sektöründe adından başarıyla söz etmeyi başardı. Kariyerinde emin adımlarla ilerleyen oyuncunun daha büyük başarılara imza atacağı da kesin!

Merve Dizdar'ın şimdiye kadar yer aldığı dizi ve filmlere birlikte bakalım!

Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü Alan Türk Oyuncu Merve Dizdar’ın Rol Aldığı En İyi Film ve Diziler!

Vatanım Sensin

2016-2018 yılları arasında ekranlarda olan başarılı dizi kendine özgü hikayesiyle adından uzun zaman söz ettirmeyi başardı. Kurtuluş Savaşı döneminde geçen hikaye Türk bir askerin düşman tarafında gizli bir ajan olarak görev yapmasını konu alıyor. Bir yandan kendi kimliğini korumaya çalışan Cevdet bir yandan vatanı ve ailesi arasında kalıyor. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı dizide Merve Dizdar Milli Mücadele'nin kadın kahramanlarından biri olan Efsun karakterine hayat veriyor.

Masumlar Apartmanı

Bu dizide ​​​​​​​Birkan Sokullu ve Ezgi Mola ile birlikte Merve Dizdar başrolü paylaşıyor. Han ve iki kız kardeşi (Safiye ve Gülben) trajik geçmişleri ve travmaları yüzünden büyük bir hastalıkla mücadele ediyorlar. Ailedeki herkes hem geçmişiyle hem hastalığıyla başa çıkmaya çalışıyor.

Batlır

​​​​​​​

 Batlır, normalde olması gerekenden çok daha büyük bir kafayla doğar. Bunun sonucunda zor bir çocukluk geçirir. Artık bu fiziki problemden kurtulmak isteyen Batlır, oldukça riskli bir ameliyata girmeyi kabul eder. Fakat ameliyat için 1 milyon lira kazanması gerekmektedir. Bu filmde Merve Dizdar, Yudum rolüne hayat veriyor.

Erşan Kuneri

​​​​​​​

Mandıra Filozofu

Felsefe bölümü mezunu modern yaşama tamamen karşı olan Mustafa Ali ıssız bir köyde yaşar. Ancak Cavit isimli bir iş adamının yeni projesi huzurunu kaçıracaktır. Mandıra Filozofu'yla uğraşmak elbette kolay olmayacak!

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?

​​​​​​​

Merve Dizdar'ın İzzet karakterine hayat verdiği dizide Ecem Erkek üstün zekalı bir kadın olan Gülseren'e hayat veriyor. Küçüklüğünden itibaren Gülseren'in hayatını ele alan film onun aşklarını, acılarını ve topluma uyum sağlama mücadelesini konu alıyor. Müfit Saçıntı'nın başrolünde olduğu dizide Merve Dizdar, Rasim Öztekin ve Ayda Aksel ona eşlik ediyor.

Bir Aşk İki Hayat

​​​​​​​

Kavak Yelleri

​​​​​​​

Uun soluklu unutulmaz diziler arasına giren Kavak Yelleri dört gencin lise hayatı, üniversite hazırlığı, ailesel sorunları üzerinde duruyor. Bu dört gencin yetişkinlik problemlerine kadar uzanıyor. Merve Dizdar bu diziye dördüncü sezonda Efe karakterinin eşi Saliha olarak katıldı.

Doksanlar

​​​​​​​

Kertenkele​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.