Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Yaz Interrail Yapmaya Ne Dersiniz?

Bu Yaz Interrail Yapmaya Ne Dersiniz?
InterRail Nedir?

InterRail, Türkiye’de TCDD garlarından alabileceğiniz bir bilet ile çok ucuz şekilde Avrupa’yı gezmenizi sağlar. Bütün Avrupa ülkelerinde InterRail yapılabilmektedir. InterRail bileti ise İngiltere bölgesi ve Bazı Baltık ülkeleri dışında çoğu ülkede geçerlidir.


InterRail Ne Zaman Yapılır ? 


Interrail’da favori dönem yaz ayları ama 365 gün InterRail yapabilirsiniz. Hem festival dönemine gelmesi hem de hava durumundan dolayı en tavsiye ettiğimiz ay Ağustos ve sonrasıdır. Eylülü tercih ederseniz hem hava sıcaklığı tüm gün dolaşmaya daha uygun olur, hem de fiyatlar biraz daha aşağıda olur.

InterRail Hakkında Bilmeniz Gerekenler 2017

Çanta Ağırlığı Ne Olmalıdır

Interrail yolculuklarında tren seferleri dışında genellikle yürürsünüz. Çünkü bir şehri keşfetmenin en sağlıklı ve farklı lokasyonu bulma yolu yürümektir. Sırtınızda ne kadar az yük taşırsanız, bel sağlığınız ve temponuz için o kadar iyi olacaktır. Alacağınız en ağır kıyafet, yanınızda bulundurmanız gereken bir polar sweatshirt veya kalın hırka olmalıdır, çünkü geceler ve trenler soğuk olabilir. Sağlam bir yürüyüş ayakkabısı ve bir flip-flop terlik de yeterli olacaktır. Son olarak bir iç çantanız olmalı. Bu çanta pasaportunuzu, nakit paralarınızı ve Interrail biletinizi hırsızlıklardan korumanız için kullanılabilir. En özel tavsiyelerimizden biridir, lütfen ağır çanta almayın.

sedeplacer_interrail

 

Konaklamalar ve Rezervasyonlar Nasıl Yapılmalıdır ?


Kendinizi, benliğini özgür bırakmaya giden bir kâşif gibi düşünebilirsiniz. Yola çıkmadan önce, geçireceğiniz her gece için rezervasyon yaptırmanız tatilinizin bir anda çok sıkıcı olmasına yol açabilir. Bunun için tavsiyemiz, ilk günlerinize ve dönüş biletinizin olduğu şehirde geçireceğiniz günlere bir yer ayarlamanız. “Youth hostel”, yani sırtçantalıların kaldığı güvenli hostellerde kalmanız, gecelik harcamanızı yaklaşık 15-20 € getirecek, bütçenizde çok büyük bir rahatlama sağlayacaktır. Gezginlerin sosyalleşme ortamı olan bu yerlerde çok keyifli hatıralarla, dostluklarla dönebilirsiniz. Hosteller için hostelworld.com'a ya da booking.com 'a bakılmalıdır. Couchsurfing Sistemi de mutlaka araştırmalıdır.

 

InterRail’e Istanbuldan Başlayabilir Miyim ?


InterRail’de genelde Gidiş ve dönüş uçakla yapılır. Interrailcılar genellikle Italya’dan başlayarak Amsterdam’a, oradan da Doğu Avrupa’ya yönelerek Budapeşte, Prag veya Viyana’ya geçiyorlar. Ya da bu rotanın tersini yapıyorlar.
Bizim de tavsiyemiz eğer fazla vakit sorununuz varsa, "Yunanistan’dan ya da Sofya’dan gitmek istiyorum" derseniz de bu mümkündür. Istanbul’dan Sofya'ya oradan Belgrad’a ya da Istanbul’dan yine Sofya’ya oradan da Selanik’e gidip vapurla Patras-Bari yapıp İtalya’ya geçebilirsiniz.




Ve yazımı, tüm gezgin ruhlu korkaklar için  Hakan GÜNDAY'ın "  Kinyas ve Kayra " kitabından alıntı yaparak bitiriyorum...


Yol!


Gitmek.


Uzaklaşmak.


Doğduğun yerin çok uzaklarında ölmek.


İnsanı insanı yapan bunlar.


TANRI BİLE GİTMEMİZİ İSTİYOR.


BU YÜZDEN DÜNYAYI BU KADAR BÜYÜK, İNSANLARI BU DENLİ KÜÇÜK YARATMAMIŞ MI?


[embed]http://interrailturkiye.com.tr/interrail-hakkinda-bilmeniz-gerekenler-2017/[/embed]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.