Öğrenci Kariyeri Banner

BBC Tarafından Okunması Önerilen 10 Kitap

BBC Tarafından Okunması Önerilen 10 Kitap
BBC, edebiyat tutkunları için mutlaka okunması gereken, 200 kitaptan oluşan şahane bir liste yayınladı. Büyük bölümü dünya tarafından tanınan kitaplardan oluşsa da, okumadığınız eserlerle de tanışmanız olası. Biz de sizler için favori 10 kitabı derledik. Keyifli okumalar!

1)Bülbülü Öldürmek, Harper Lee

bülbülü öldürmek ile ilgili görsel sonucu

 

 

 

 

 

 

1960 yılında yayımlandığından beri bütün okuyanların gönlünde özel bir yer edinen, Pulitzer ödüllü Bülbülü Öldürmek; Amerika’nın güneyinde yaşanan ırkçılığı ve eşitsizliği bir çocuk kahramanın gözünden anlatıyor.

2)1984, George Orwell

1984 ile ilgili görsel sonucu

 

 

 

 

 

 

George Orwell tarafından yazılmış alegorik bir politik roman olan 1984, distopik bir dünyada geçer. Aynı zamanda 1984 yılında sinemaya uyarlanan kitap, günümüzde de sevilerek okunmakta olan eserlerin başında gelmektedir.

3)Yüzüklerin Efendisi, J.R.R. Tolkien

yüzüklerin efendisi tolkien ile ilgili görsel sonucu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkien'ın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar. Filmlerine aşina olanlar ama üçlemeyi okumamış olanlara kesinlikle tavsiye ediyoruz!

4)Savaş ve Barış, Tolstoy

war and peace ile ilgili görsel sonucu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaş ve Barış, "klasik" denildiğinde akla gelen ilk kitaplardan. Napoléon'un Rusya'yı işgalini ve 1800'lerin ortalarında Rusya'nın içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik koşulları anlatan romanda özellikle üst sınıfın hayatı ustalıkla anlatılıyor.

5)Harry Potter, J.K. Rowling

İlgili resim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harry Potter, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından yedi kitap hâlinde yazılan fantastik roman serisidir ve aynı zamanda sinemaya uyarlanmıştır. Sizleri sihirli bir dünyaya dahil eden kitap, dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açmayı başarmış ve edebiyat tarihine geçmiştir.

6)Gurur ve Önyargı, Jane Austen

İlgili resim

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın 1813'de yayınlanan ikinci romanı Gurur ve Önyargı tüm zamanların en sevilen romanlarının başında gelir. Austen'in, dünyanın pek çok yerinde geleneklerin kadına biçtiği "en iyi gelecek" rolüyle kadınların aşklarını seçme hakkı arasındaki gerilimi yansıttığı Gurur ve Önyargı okunması gereken önemli kitaplardan bir diğeri.

7)Otostopçunun Galaksi Rehberi, Douglas Adams

otostopçunun galaksi rehberi ile ilgili görsel sonucu

 

 

 

 

 

Bilim-kurgunun benzersiz ismi Douglas Adams'ın neredeyse dünyanın tüm dillerine çevrilmiş dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi, BBC'de radyo oyunu olarak yayınlanışının ardından büyük bir okur kitlesine ulaşarak popülerliğini asla yitirmeyecek bir kült haline geldi.

8)Jane Eyre, Charlotte Brontë

İlgili resim

 

 

 

 

 

 

 

 

XIX. yüzyıl İngilteresi'nde, her türlü tutuculuğun kol gezdiği Victoria döneminde geçen Jane Eyre, birçok kişi için kadın hak ve özgürlüklerine sahip çıkan ilk romanlardan biri olarak kabul edilir. Yazarı Charlotte Brontë'nin yaşamından izler de taşıyan roman, hayatın tokadını yiyen yalnız bir genç kızın güçlü bir kadına dönüşmesinin öyküsüdür.

9)Rüzgar Gibi Geçti, Margaret Mitchell

rüzgar gibi geçti margaret mitchell ile ilgili görsel sonucu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pulitzer ödüllü kitap bir aşk üçgenini ve İç Savaş'ı konu alıyor. Gelmiş geçmiş en büyük romanlardan biri olan kitap aynı zamanda sinemaya da uyarlandı.

10)Çavdar Tarlasında Çocuklar, J.D. Salinger

the catcher in the rye ile ilgili görsel sonucu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çavdar Tarlasında Çocuklar, Salinger'ın tek romanı. Ergenlik çağının içinde, yetişkin dünyanın düzenine karşı isyankar bir çocuğun, bir Noel öncesi başına gelenleri konu alan kitap, Holden Caulfield'in masumiyet arayışının iç burkucu romanı.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.