Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Çocuklar Sahipsiz Köpeklere Kitap Okuyarak Hiç Tahmin Etmediğimiz Bir Fayda Sağlıyorlar

Bu Çocuklar Sahipsiz Köpeklere Kitap Okuyarak Hiç Tahmin Etmediğimiz Bir Fayda Sağlıyorlar


Barınaklardaki terk edilmiş köpeklerle çocukları bir araya getiren ilginç bir programla karşı karşıyayız. Program ABD'de iki farklı hayır kuruluşu tarafından yürütülüyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi utangaç ve korku dolu köpeklerin sahiplenilmesi daha düşük bir ihtimal. Yani köpeklerin bir yuva sahibi olmaları için bir şekilde insanlarla etkileşime geçmeye alıştırılmaları gerekiyor. Hepimiz biliriz, köpekler ve çocuklar harika arkadaşlardır, dolayısıyla bahsettiğimiz bu sorun için de en iyi çözüm çocuklar.

[ad name="Google Adsense"]

Bu programda 6 ile 15 yaş arasındaki çocuklar barınağa davet ediliyor, burada köpeklerin beden dili hakkında bir eğitim alıyorlar ve sonrasında köpeklere kitap okumaya başlıyorlar. Bu şekilde bir taşla iki kuş vuruluyor: Hem köpekler zaman içinde üstlerinden utangaçlıklarını atıyorlar, hem de çocuklar okuma pratiği yaparak kendilerini geliştiriyorlar. Bu programın çocukların barınak köpeklerine empati yapmalarına da imkan verdiğini de es geçmeyelim.

Bu harika programı düşünen ve uygulayanları tebrik ediyoruz!

h/t: mymodernmet



Kaynak

[ad name="HTML"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.