Öğrenci Kariyeri Banner

Boş Defterlerinizi Kullanmak İçin 5 Yeni Fikir

Boş Defterlerinizi Kullanmak İçin 5 Yeni Fikir
Elinizde boş defterleriniz var ve onları ne için kullanacağınızı bilemiyor musunuz? Bu yazımızın ardından aklınızda birkaç fikir oluşmuş olacak ve defterleriniz bir köşeye kaldırılmaktan kurtulmuş olacak. Elinizde birikmiş defterleriniz olmasa bile bu fikirlerden beğendikleriniz olursa bir defter alıp zaman kaybetmeden uygulamaya geçebilirsiniz.

1) Rüya Defteri

Romantic Moon In Starry Night Over Clouds

Birçok rüyamız üstünden zaman geçmesiyle unutulur gider, çok az sayıdaki rüyamız aklımızda kalır. Bunu önlemek ve bir nevi onları biriktirmek için bir rüya defteri tutmak oldukça yararlı olacaktır. Üstelik rüyalarınızı yazmaya başlayınca daha fazla rüyanızı hatırladığınızı da fark edeceksiniz. Rüya defterinizi yatağınızın yakınına koyun ve sabah ilk iş rüyalarınızı yazın.

Rüya defteri tutmanın bir başka güzel yanı ise sabah uyandığında rüyanızı unutmamak için hemen defterinize sarılmanız ve yazmaya başlamanız. Bu sizin uykunuzun açılmasını sağlayacak, "Beş dakika daha!" deyip tekrar yatmanızı önleyecek ve sabah uyanmanız için bir motivasyon kaynağı olacaktır.

2) Seyahat Defteri

traveljournal

Seyahat etmeyi kim sevmez ki? Anı biriktirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi... Peki hiç bu seyahatlerinizi bir deftere aktarmayı düşündünüz mü? Bir defteri seyahat defteri olarak kullanmak o defteri sizin için çok daha kıymetli hale getirecektir. Seyahat defterinizin içine gittiğiniz yerlerde çektiğiniz fotoğrafları yapıştırıp altına küçük notlar düşebilir, uçak bileti, konser bileti gibi biletlerinizi yapıştırabilir ve hatırlamak istediğiniz anılarınızı yazabilirsiniz.

3) Okuma Dosyası


2016_Reading-Journal_Book-log-800x600

Okuduğunuz kitapları aylık olarak yazdığınız, onlara puan verdiğiniz, haklarında kısa yorumlar yazdığınız bir "okuma dosyası" hazırlamak oldukça eğlenceli ve kullanışlı. Bunun aynısını izlediğiniz filmler için de yapabileceğinizi unutmayın.

4) Alıntı Defteri

quotesjournaal

Beğendiğiniz alıntıları yazdığınız ve hepsini bir arada tutabileceğiniz bir defter oluşturun. Bazen rastgele bir sayfa açın ve o alıntının size yol göstermesine izin verin.

5) "Gelecekteki Bana Mektuplar"

lettersffm

1 yıl sonra, 5 yıl sonra, 30 yıl sonra şu an gelecekteki size yazdığınız mektubu okuduğunuzu düşünün. Neler hissederdiniz? Duygulanır mı yoksa kahkaha mı atardınız? Siz iyisi mi bunu deneyin ve eskiden şu anki halinize yazılmış bir mektubu okuma deneyimini bizzat elde edin.

Bu mektupları aynı zamanda günlük yazar gibi yazıp gelecekteki size içinizi de dökebilirsiniz.

Özgün İçerik:Ayşe Atar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.